Παρότι βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αυτό δεν εμποδίζει την Ιταλία να είναι σταθερά στην ελίτ του παγκόσμιου βόλεϊ. Η «σκουάντρα ατζούρα» σε ένα ματς, όπου «έσπασαν καρδιές» επικράτησε με 3-2 σετ της Πολωνίας, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα των προημιτελικών, η Ρωσία επικράτησε με 3-1 της Βουλγαρίας.

Ιταλία – Πολωνία 3-2
Τα σετ: 25-19, 25-22, 18-25, 26-28, 17-15

ΙΤΑΛΙΑ (Αντρέα Αναστάζι): Τσίζολα 18, Μποβολέντα 14, Βερμίλιο 3, Μαστράντζελο 6, Γκαβότο 20, Κορσάνο (λ), Μπιραρέλι 4, Παπαρόνι, Μαρτίνο 13, Ζλατάνοφ.
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ραούλ Λοθάνο): Βλάζλι 27, Βινιάρσκι 19, Ζαγκούμνι 1, Γκρούτσκα, Ίγκνατσακ (λ), Καντζίεβιτς 8, Βίκα 8, Σβιντέρσκι 9, Βόιτσκι 1, Μοτζονεκ 5, Πλίνσκι 2.

Η ομάδα του Αντρέα Αναστάζι πήρε τα δύο πρώτα σετ με 25-19 και 25-22, έχοντας ως κορυφαίους τους Βερμίλιο και Τσίζολα. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το μπλοκ της Πολωνίας δούλεψε, ενώ ο Βίκα από τη θέση του σέρβις «σμπαράλιασε» την ιταλική υποδοχή, δημιουργώντας της πολλά προβλήματα.

Αποτέλεσμα η Πολωνία να μειώσει σε 2-1. Στο τέταρτο σετ έγινε η «μεγάλη μάχη», αφού η ομάδα του Λοθάνο προηγήθηκε με 8-2 στο ξεκίνημα του, όμως η Ιταλία βρήκε τον τρόπο και έφερε το ματς στα ίσα, χωρίς να μπόρεσει στη συνέχεια να το κατακτήσει. Στο πέμπτο σετ μίλησε η εμπειρία, με τους γείτονες να το κατακτούν με 17-15 και ταυτόχρονα να παίρνουν τη νίκη με 3-2.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ιταλικής ομάδας, Τσίζολα, Μποβολέντα και Βερμίλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε ο καλύτερος παίκτης της, Αλεσάντρο Φέι, λόγω ενός τραυματισμού. Στα ημιτελικά, η αργυρή ολυμπιονίκης της Αθήνας, θα αντιμετωπίσει το νικητή του προημιτελικού Κίνα-Βραζιλία... δηλαδή την «σελεσάο».

Αλέξανδρος Κουλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube