Μία μέρα πριν την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με την Αργεντινή, ο Βασίλης Σπανούλης, μέσα από το προσωπικό του blog, έδωσε το σύνθημα για τη νίκη – πρόκριση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ματς του 2004 με την παρέα του Σκόλα και του Τζινόμπιλι. «Πάντα το πρώτο χιαστί είναι πολύ δύσκολο, είναι ένα ξεχωριστό ματς, το οποίο διαχωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία», τόνισε ο Έλληνας γκαρντ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης:

«Η προετοιμασία για το πρώτο χιαστί παιχνίδι με την Αργεντινή έχει ήδη ξεκινήσει και προσπαθούμε όλοι να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη συγκέντρωση, ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτή την τεράστια πρόκληση. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα με παίκτες μεγάλης αξίας, οι οποίοι αγωνίζονται αρκετά χρόνια μαζί και έχουν καταφέρει να κατακτήσουν όλων των ειδών τα μετάλλια σε εθνικό επίπεδο, καθώς και υψηλές διακρίσεις με τις ομάδες τους», τόνισε ο Λαρισαίος άσος της Εθνικής και συμπλήρωσε: «Για μας αυτό το ματς λέει πάρα πολλά και είναι λογικό η ψυχολογία μας να διαφέρει σε σχέση με άλλους αγώνες. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και ότι μπορούμε να φτάσουμε στους ημιτελικούς. Όσο για τον προημιτελικό του 2004 στην Αθήνα, εννοείται ότι εκείνη η ήττα από την Αργεντινή μας οπλίζει με έξτρα κίνητρο. Η δική μας ομάδα άρχισε τότε να κτίζεται και είναι δεδομένο ότι έχει ωριμάσει αρκετά μέσα από πολλές παραστάσεις και εμπειρίες. Αισθάνομαι ότι είμαστε έτοιμοι λοιπόν για την υπέρβαση…».

Όπως είναι λογικό, το επικείμενο ματς με την Αργεντινή ξυπνά σε όλους μνήμες από το 2004. Ο Βασίλης Σπανούλης, πολύ πιο έμπειρος από τότε, τοποθετήθηκε επί του θέματος: «Εκείνο το ματς με παροτρύνει να σχολιάσω και κάτι άλλο, με δεδομένο ότι ούτε το 2004 είχαμε επιλέξει με ποιον θα παίξουμε. Αυτή η ομάδα, η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, δεν έχει διαλέξει ποτέ αντίπαλο, αλλά συγκρούεται πάντα με όποια ομάδα της τύχει. Αυτό συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση και έχουμε αποδείξει ότι δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Ούτε τώρα φοβόμαστε, αντιθέτως σεβόμαστε την Αργεντινή και πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιό της και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

«Ελπίζω το βράδυ της Τετάρτης να συζητάμε για τον ημιτελικό και όχι να κάνουμε τον απολογισμό μας στο Πεκίνο…», είπε με νόημα κλείνοντας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube