Τον Ματ Γκέντρι από τον Καναδά θα αντιμετωπίσει στον β' προκριματικό γύρο της κατηγορίας των 74 κιλών ελευθέρας πάλης ο Εμζάριος Μπεντινίδης. Ο Γκέντρι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα του 2008, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εφόσον ο Έλληνας αθλητής προκριθεί, θα αγωνιστεί πιθανότατα κόντρα στον Σοσλάν Τιγκίεφ από τον Ουζμπεκιστάν, ο οποίος ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006.

Μετά από την κλήρωση η προπονήτρια του Έλληνα πρωταθλητή, Λία Νικολόυ, δήλωσε πως:«Η κλήρωση του Εμζάριου είναι δύσκολη. Μπορεί να συμπεριελήφθη στο επάνω γκρουπ των προκριματικών, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στον Καναδό, αλλά στον Ουζμπέκο, που πιθανότατα θ` αντιμετωπίσουμε στο γ` προκριματικό γύρο. Από τον Ουζμπέκο, ο Μπεντινίδης είχε ηττηθεί στο προολυμπιακό της Ελβετίας, πριν από μερικούς μήνες και είναι γεγονός ότι εφόσον αναμετρηθούν εκ νέου οι δύο αθλητές, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμάς. Ωστόσο δεν χάνουμε τις ελπίδες μας, γιατί πρόκειται για ένα παιχνίδι, που όλα μπορούν να συμβούν. Γεγονός πάντως είναι ότι ακόμη και να περάσουμε τον Ουζμπέκο στη συνέχεια υπάρχει ένας εκ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου στη συγκεκριμένα κατηγορία, τον Λευκορώσο».

Συνέχισε, λέγοντας πως:«Για να μπορέσεις να πετύχεις κάτι και να φτάσεις ψηλά, θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσεις ένα από τα 2-3 κορυφαία ονόματα της κατηγορίας. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων, έχει σημεία που πρέπει να αλλάξουν αφού δίνει πλεονέκτημα σε λίγους αθλητές. Εκτός των άλλων, η FILA θα πρέπει να επανεξετάσει και το θέμα των προολυμπιακών τουρνουά. Εφέτος κράτησαν μέχρι τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα οι αθλητές που έπαιρναν μέρος να υποχρεωθούν να είναι σε φόρμα δύο μήνες πριν από το Ολυμπιακό τουρνουά. Πως μπορεί ένας αθλητής να παραμένει σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα 3-4 μήνες συνεχόμενους; Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να εξεταστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία, εξετάζοντας και τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου. Εδώ μόλις 2-3 αθλητές που πήραν πρόκριση μέσω προολυμπιακών, κατάφεραν να διακριθούν».

Eπιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube