Τη συμπαράσταση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, Ισίδωρου Κούβελου, ζήτησε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, όσον αφορά τα όσα συνέβησαν στο αγώνα, όπου αποκλείστηκε ο Ηλίας Παυλίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε ένα βήμα πριν το μετάλλιο για την κατηγορία των 91 κιλών, αλλά, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και φάνηκε και από την τηλεόραση, οι κριτές δεν του έδωσαν πόντους, όταν χτυπούσε το πρόσωπο του αντιπάλου του, του Κουβανού Ντουάρτε Ακόστα, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του (ηττήθηκε με 9-7).

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Γαζής και ο Γενικός Γραμματές, Περικλής Τρικαλιώτης, απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο κ. Κούβελο, με σκοπό να μεταφέρει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας στον Ισίδωρο Κούβελο:

«Θεωρούμε ότι δεν υπήρξε αμεροληψία στον εν λόγω αγώνα, άποψη που στηρίζεται από τον Ομοσπονδιακό μας Προπονητή, τον πρόεδρο της Τεχνικής μας Επιτροπής, τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, αλλά και πολλούς ξένους παράγοντες που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Κατόπιν τούτων, σας παρακαλούμε να μεταφέρετε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την άδικη και αδικαιολόγητη ήττα του Έλληνα πυγμάχου, στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΑΙΒΑ), καθώς και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με την πεποίθηση ότι θα σας έχουμε συμπαραστάτη μας, σας ευχαριστούμε, εκ των προτέρων, για κάθε σας ενέργεια».


Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube