Καλύτερη από ότι περίμεναν οι άνθρωποι της ελλημνικής ομοσπονδίας ήταν η κλήρωση των Ελλήνων αθλητών, για το Ολυμπιακό τουρνουά του τάε κβο ντο. Στην κατηγορία των 67 κιλών, η Ελισσάβετ Μυστακίδου θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Παρασκευή την Πορτορικανή Ασουνσιόν Ρονρίγκες, ενώ στα 80 κιλά των ανδρών ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα βρει μπροστά του τον Αρμάν Τσιλμάνοφ από το Καζακστάν, το ερ΄χόμενο Σάββατο και, την ίδια μέρα, στα 67 κιλά των γυναικών, η Κυριακή Κούβαρη θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βραζιλιάνας, Νατάλια Φαλαβίνια.

Ας δούμε, όμως, λίγο καλύτερα τους αντιπάλους των Ελλήνων αθλητών. Η Ροντρίγκες είναι 21 χρόνων και δεν έχει κάποια μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το 2007 ήταν 33η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του τάε κβο ντο. Αν η Μυστακίδου προκριθει στους «8» της διοργάνωσης, θα βρει μπροστά της, λογικά, τη Γερμανίδα Ελένα Φρομ, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007. Η δεύτερη αθλήτρια είναι αυτή που, αν όλα πάνε καλά, θα δυσκολέψει περισσότερο την Ελληνίδα αθλήτρια στον δρόμο για το μετάλλιο.

Όσον αφορά τον αντίπαλο του Νικολαΐδη, τον Τσιλμάνοφ, ήταν τρίτος στα 80 κιλά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2007. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει, λογικά, τον Μαροκινό Αμντελκατέρ Ζρουρί, ο οποίος ήταν πέμπτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά και με πολλές επιτυχίες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (δεύτερη και τρίτη θέση). Το έργο του «ασημένιου» Ολυμπιονίκη της Αθήνας δεν θα είναι αρκετά εύκολο, υπό την οπτική γωνία πως οι αντίπαλοί του δεν είναι τυχαίοι, αλλά είναι αυτοί που μπορεί να αποκλείσει κάποιος, που έχει ως στόχο το μετάλλιο.

Τέλος, η Φαλαβίνια είναι 23 χρονών και παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2005 και σίγουρα αποτελεί μία πολύ δύσκολη αντίπαλο για την Κυριακή Κούβαρη. Αν, όμως, καταφέρει να την αποκλείσει θα αντιμετωπίσει μία εκ των Κάρμεν Μάρτον (Αυστραλία) και Λορένα Μπενίτες (Ισημερινός), οι οποίες δεν αναμένεται να τη δυσκολέψουν, όσο η Βραζιλιάνα.

Εν κατακλείδι, η κλήρωση είναι αρκετά καλή για όλους τους Έλληνες αθλητές, πράγμα που χαροποίησε τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, οι οποίοι έκαναν λόγο για ακόμα και τρία μετάλλια. Το σίγουρο είναι ότι η εμπειρία των Μυστακίδου και Νικολαΐδη γεμίζουν τους πάντες με αισιοδοξία για κάποιο μετάλλιο, αλλά και η Κυριακή Κούβαρη, αν προκριθεί από τον πρώτο δύσκολο αγώνα, τότε θα βάλει πλώρη για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube