Απλώς δεν έχει αντίπαλο. Η Γέλενα Ισινμπάγεβα μετέτρεψε, όπως αναμενόταν, σε προσωπική υπόθεση τον τελικό του άλματος επί κοντώ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Ρωσίδα επικοντίστρια έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ξεπερνώντας με την τρίτη της προσπάθεια τα 5,05μ., κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ σε δεύτερη συνεχή διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό ήταν το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώνει φέτος η «τσαρίνα», ενώ ξεπέρασε την αμέσως προηγούμενη δική της επίδοση (5.04μ) που είχε σημειώσει στις 28 Ιουλίου 2008, στο Μονακό. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το 24ο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώνει η αποκαλούμενη και θηλυκός Σεργκέι Μπούμπκα. Ακολούθησαν με… διαφορά η Αμερικανίδα Τζένιφερ Στατζίνσκι και η Ρωσίδα Σβετλάνα Φεοφάνοβα.


Αναλυτικά, η κατάταξη:

1. Ελενα Ισινμπάγεβα (Ρωσία) 5.05 --Παγκόσμιο και Ολυμπιακό ρεκόρ--
2. Τζένιφερ Στατζίνσκι (ΗΠΑ) 4.80
3. Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία) 4.75
4. Γιούλια Γκολομπτσίκοβα (Ρωσία) 4.75
5. Μόνικα Πίρεκ (Πολωνία) 4.70
6. Καρολίν Χινγκστ (Γερμανία) 4.65
7. Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία) 4.65
8. Εϊπριλ Στάινερ (ΗΠΑ) 4.55


Η "τσαρίνα των αιθέρων", αμέσως μετά τη νίκη της, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για πολλά και διάφορα.

Για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ. «Ήθελα να κάνω το καλύτερο δυνατό, για τον κόσμο που βρέθηκε απόψε εδώ. Με χαροποίησε πάρα πολύ. Ένιωθα ότι δε θα μπορούσα να φύγω από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να έχω κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, αφού η υποστήριξη του κόσμου προς το πρόσωπό μου ήταν τεράστια. Μου ήρθαν στο μυαλό μέρες της Αθήνας και ήθελα να το νιώσω και πάλι».

Για το πότε θα φτάσει τα 5.10. "Πολύ σύντομα".

Για τη συζήτηση που είχε με τον προπονητή της, πριν τον αγώνα. «Μου είπε ότι μπορώ να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ και είμαι, απίστευτα, χαρούμενη που το κατάφερα. Μου είπε να ολοκληρώσω αυτό που ξεκίνησα».

Για την πίεση που ένιωσε, μέχρι να πετύχει τον στόχο της. «Όλοι με θεωρούσαν σίγουρη νικήτρια, κατά συνέπεια, η πίεση που ένιωσα ήταν μεγάλη».

Για το αν υπάρχει κάποιο όριο στην εντυπωσιακή πορεία της. «Δεν υπάρχει. Ο ουρανός είναι το μόνο μου όριο».

Για την πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα, όσον αφορά τα συνεχόμενα παγκόσμια ρεκόρ. «Ναι, θα το κάνω. Έχω ακόμη 12 ρεκόρ να "σπάσω". Η ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς ρεκόρ, οπότε ποτέ δε θα σταματήσω την προσπάθεια να τα καταρρίψω».

Για τον αγώνα της Δευτέρας. «Δε θα μπορούσε να είναι καλύτερα, από ότι ήταν απόψε. Θα συνεχίσω να βελτιώνομαι, με επόμενο μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012».

Για το τι ψιθύριζε πριν από κάθε της προσπάθεια. «Μπορείς να το κάνεις, μπορείς να το κάνεις. Καθαρά, για λόγους αυτοπεποίθησης. Είμαι εντάξει. Όλοι ψάχνουν μία εσωτερική δύναμη από μέσα τους. Όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Δεν είναι τίποτα σπέσιαλ, κάτι διαφορετικό κάθε φορά».

Για την Τζεν Στουτζίνσκι, που δήλωνε ότι θα πάρει το χρυσό μετάλλιο. «Όλοι είδατε τι συνέβη απόψε. Μερικοί άνθρωποι μιλούν πάρα πολύ. Εγώ, απλώς, είμαι άνθρωπος των πράξεων».

Για το τι θα κάνει το χρυσό μετάλλιο. «Θέλω να το μοιραστώ με τον προπονητή μου, τη μητέρα μου και το αγόρι μου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube