Ο Νίκος Κουρτίδης αποτελεί μια από τις ελληνικές ελπίδες στην άρση βαρών για τα επόμενα χρόνια. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 105 κιλών τη Δευτέρα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, εκεί όπου θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, αυτήν τη στιγμή. Όμως, τα πολλά κιλά που δήλωσε τον έφεραν στους αδύναμους της κατηγορίας του, όπου θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου δεν είναι έτσι, όπως τους είχα φανταστεί. Είμαι υπερήφανος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, ήρθαμε, ως ομάδα, στο Πεκίνο. Αλλιώς, δε θα υπήρχε λόγος να συμμετάσχουμε. Χάσαμε δύο μήνες από την προετοιμασία μας, η οποία ουσιαστικά κράτησε, περίπου, ενάμιση μήνα. Άλλες φορές προετοιμαζόμασταν για τους Ολυμπιακούς τρία χρόνια, τώρα τι να κάνεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα»;

Αναφέρθηκε και στα κιλά που θα σηκώσουν οι αντίπαλοί του. «Πρόκειται για απίστευτα κιλά. Εγώ, με τα κιλά που είχα σηκώσει στην Ταϊλάνδη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πήρα χάλκινο στο ζετέ και ήμουν πέμπτος στο σύνολο. Τώρα, δήλωσα τα ίδια, αλλά θα αγωνιστώ στο δεύτερο γκρουπ. Είναι λες κι έχουμε μείνει πίσω τέσσερα χρόνια. Με τις επιδόσεις μας, θα ήμασταν πρωταγωνιστές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Εδώ, αυτές οι επιδόσεις δε φτάνουν ούτε για μια θέση στην οκτάδα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube