Η συγκομιδή μεταλλίων της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αυξάνεται. Η Πηγή Δεβετζή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν, κάνοντας καλύτερο άλμα στα 15.23μ. Αυτό είναι το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελληνίδα αθλήτρια, μετά το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η Δεβετζή ξεκίνησε πολύ καλά τις προσπάθειες της, πηδώντας στα 14.96μ., συνέχισε ακόμα καλύτερα κάνοντας άλμα στα 15.23μ. Ωστόσο, η Μπανγκό πήδηξε στα 15.39μ. και κάπου εκεί η πρώτη θέση κρίθηκε. Η Λεμπέντεβα έκανε επίδοση στα 15.32μ. ρίχνοντας στην τρίτη θέση την Δεβετζή. Η Ελληνίδα αθλήτρια προσπάθησε να κάνει καλύτερο άλμα, όμως έκανε τέσσερις άκυρες προσπάθειες.

Πλέον, η χώρα μας έχει τρία μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα. Το χρυσό στο τριπλούν πήρε η Μπανγκό από το Καμερούν, πηδώντας 15.39μ. και την δεύτερη θέση κατέλαβε η Ρωσίδα, Τατιάνα Λεμπέντεβα.

Μετά το τέλος των προσπαθειών της η Δεβετζή δήλωσε: "Δεν είχα άγχος μπήκα ήρεμη μέσα δεν περιάζει που δεν είναι το χρυσό. Είμαι ευτυχισμένη και περήφανη. Δεν πέριμενα την κατάταξη. Δεν πίστευα ότι η καμερουνέζα θα κερδίσει. Πρώτη φορά γίνεται τέτοιος τελικός με έξι άτομα πάνω από τα 15μ. Ολοι βλέπουμε ότι γίνονται επιδόσεις στην Κίνα. Παραλίγο μάλιστα να κάνω και εγώ παγκόσμιο ρεκόρ. Επαθα κράμπες λόγω της υγρασίας και αν "έγραφε" το τρίτο άλμα θα κέρδιζα με αυτό το άλμα θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου τον Θανάση Σιούντρη στον άνδρα μου, την οικογένειά μου. Νοιώθω συγκινημένη, που δεν μπόρεσα να βγάλω το τελευταίο άλμα".

Η τελική κατάταξη:

1. Φρανουσάζ Μπανγκό-Ετονέ (Καμερούν) 15.39 μέτρα
2. Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία) 15.32
3. Χρυσοπηγή Δεβετζή (ΕΛΛΑΔΑ) 15.23
4. Ολγκα Ριμπάκοβα (Καζακστάν) 15.11
5. Γιαργκέλις Σαβίνιε (Κούβα) 15.05
6. Μαρία Σέστακ (Σλοβενία) 15.03
7. Βικτόρια Γκούροβα (Ρωσία) 14.77
8. Αννα Πιάτιχ (Ρωσία) 14.73

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube