Η περίεργη ώρα που έγινε ο αγώνας με την Ανγκόλα δε φαίνεται να επηρέασε τους παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών, που σάρωσαν την αντίπαλό τους και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου. Ο Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας στο προσωπικό του blog, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τους Αφρικανούς και έδωσε το έναυσμα για τη συνέχεια και το ματς με τους Κινέζους, τη Δευτέρα.

«Καλησπέρα σε όλους από το Πεκίνο. Κάποια παιδιά της ομάδας προτίμησαν να επισκεφτούν το Σινικό Τείχος, αλλά εγώ έμεινα στο Ολυμπιακό χωριό για να ‘φορτίσω τις μπαταρίες μου’, ενόψει της δύσκολης συνέχειας του Ολυμπιακού τουρνουά.

Το ξύπνημα ήταν αρκετά ‘περιπετειώδες’ σήμερα, καθώς έπρεπε να ξυπνήσουμε στις 05.30 τα χαράματα για να προετοιμάσουμε τους οργανισμούς μας για το παιχνίδι με την Ανγκόλα, που ξεκινούσε στις 09.00, ώρα Κίνας. Στις 05:45 πήραμε πρωινό και στις 06:50 ξεκινήσαμε για το γήπεδο. Ειλικρινά, δε θυμάμαι να έχω παίξει τόσο νωρίς, ούτε στα παιδικοεφηβικά πρωταθλήματα στη Λάρισα, αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά…

Για το παιχνίδι αυτό καθαυτό, δε χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, την οποία έπρεπε να κερδίσουμε για να προκριθούμε στην οκτάδα, εκπληρώνοντας τον πρώτο στόχο μας στο Πεκίνο. Εννοείται, ότι δεν τους υποτιμήσαμε και, για αυτό, ήταν τόσο μεγάλη η τελική διαφορά στο σκορ. Σε αυτούς τους αγώνες, χρειάζεται να διατηρήσεις τη συγκέντρωσή σου και να έχεις ρυθμό, ούτως ώστε να πάρεις αυτό που θέλεις, χωρίς τραυματισμούς. Ε, αυτό κάναμε απέναντι στην Ανγκόλα και τώρα απομένει ένα ματς με την ‘οικοδέσποινα’ Κίνα, για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του τουρνουά.

Όλα τα "λεφτά" για μας είναι ο αγώνας χιαστί στην προημιτελική φάση. Για να είμαστε έτοιμοι, όμως, στην αναμέτρηση που θα κρίνει την πορεία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να πάμε να παίξουμε, έχοντας αποκτήσει ρυθμό από τον αγώνα με την Κίνα. Θέλω να πω με αυτό, ότι δεν μπορείς να παίζεις ένα ματς, μετά να κάνεις παύση και να ξαναπατάς το ‘start’ στο μεθεπόμενο. Χρειάζεται να έχεις υψηλό ρυθμό και να βρίσκεσαι πάντα σε εγρήγορση, συνεπώς αυτό είναι το κύριο μέλημα, ενόψει του αγώνα με την Κίνα.

Τώρα, η ομάδα χρειάζεται λίγη ξεκούραση, μετά το ‘βάρβαρο’ εγερτήριο και να παρουσιαστεί έτοιμη με τους ‘οικοδεσπότες’. Ξέρουμε ότι έχουμε ποιότητα ως ομάδα, ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή για την υπέρβαση. Προς το παρόν, σας εύχομαι να έχετε ένα καλό σαββατοκύριακο, να περάσετε καλά όπου και αν πάτε».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube