Η ελληνική κωπηλασία μπορεί να φέρει δύο μετάλλια στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στους τελικούς της Κυριακής, στα διπλά σκιφ ανδρών και γυναικών. Ο τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής ομοσπονδίας του αθλήματος, Εμιλιάνο Ποστιλιόνε, τόνισε πως οι τέσσερις Έλληνες αθλητές (Πολύμερος-Μούγιος, Μπισκιτζή-Τσιάβου), θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, άσχετα αν δεν κερδίσουν κάποια θέση στο βάθρο.

«Σε τέτοιες κούρσες, οι αθλητές δίνουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τους αντιπάλους των πληρωμάτων μας, οι άνδρες έχουν 60% ποσοστό να φτάσουν στα μετάλλια και οι γυναίκες 30%. Για αυτό που είμαι σίγουρος, όμως, είναι ότι και τα τέσσερα παιδιά θα φτάσουν στον τερματισμό, έχοντας δώσει το 100% των δυνάμεών τους».

Στη συνέχεια, ο Ποστιλόνε δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ελληνικών πληρωμάτων, μέχρι στιγμής. «Όλοι πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την παρουσία των παιδιών. Μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι για κάποιον αγώνα της σειράς. Αυτές τις τελευταίες ώρες, όμως, πρέπει να αφήσουμε τους αθλητές να συγκεντρωθούν, να ηρεμήσουν, για να παρουσιαστούν πανέτοιμοι αύριο».

Καταλήγοντας, τόνισε πως: «Στις προηγούμενες κούρσες, κάποια ξένα πληρώματα έκαναν λάθη και κάποια όχι. Τα δικά μας δεν έκαναν λάθη. Αν μείνουν μακριά από τα λάθη και αύριο θα είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube