Με ήττα ολοκλήρωσε η Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών τις υποχρεώσεις της στο ολυμπιακό τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 10-4 από την Ουγγαρία. Η ελληνική ομάδα άντεξε μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο και στη συνέχεια περιορίστηκε σε ρόλο θεατή. Στο άλλο ματς του δευτέρου ομίλου, η Αυστραλία επικράτησε με 10-9 της Ολλανδίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κούλης Ιωσηφίδης, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως έκλεισε ο κύκλος της Εθνικής. «Η ομάδα αυτή πρέπει να αλλάξει τελείως. Έχει τελειώσει ο κύκλος της. Υπάρχουν κοπέλες κουρασμένες, κορεσμένες και σε κάποια ηλικία. Πρέπει αυτή η ομάδα να αλλάξει. Πρέπει να δουλέψουμε σε άλλες βάσεις. Εγώ πρέπει πρώτα να μιλήσω με την ομοσπονδία και στη συνέχεια να πω αν έχω το κουράγιο και τη διάθεση να ηγηθώ της νέας προσπάθειας».

Όσο για το ματς με την Ουγγαρία είπε: «Ήταν ακόμη ένα άσχημο παιχνίδι, μέσα στις γενικότερες κακές εμφανίσεις που κάναμε. Η διαφορά είναι ότι σήμερα ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα, αφού δεν είχαμε την ψυχολογία, δεδομένου ότι είχαμε βγει από τους στόχους μας. Δεν έχουμε καν το πάθος που έπρεπε να έχουμε. Τα χέρια μας είναι "βαριά", σε σχέση με τους αντιπάλους που παίζουμε. Ειδικά απέναντι στην Ουγγαρία, που είναι η ομάδα που πάει για να πάρει μετάλλιο, τα πράγματα για μας είναι ακόμη πιο δύσκολα. Άλλο πάθος εκείνοι, άλλο εμείς, που δεν είμαστε σε καλή κατάσταση. Αυτό έκανε και τη διαφορά, η οποία αντικατοπτρίζει την κακή εικόνα που παρουσιάσαμε. Δεν είχαμε τη σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιπάλους μας. Ενώ έχουμε εντοπίσει τα λάθη που κάνουμε μέσα στους αγώνες, εξακολουθούμε να τα κάνουμε, ενώ ξέρουμε ότι δεν θα μας βγει σε καλό. Χάνουμε από τα δικά μας λάθη. Σε μία διοργάνωση, όπως είναι οι Ολυμπιακοί, μπορείς να κάνεις μόνο μερικά λάθη. Αν κάνεις αρκετά, τότε δεν προλαβαίνεις να γλυτώσεις. Και το κακό είναι ότι εμείς κάνουμε τα ίδια λάθη και μάλιστα σε στιγμές που δεν επιτρέπεται».

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 0-3, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Κούλης Ιωσηφίδης): Ρούμπεση, Γερόλυμου, Ασημάκη, Λιόση.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Πέλε 2, Ντράβουτς 2, Κιστέλεκι 2, Στίεμπερ 2, Πρίματς, Γκιόρε.

Αλέξανδρος Κουλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube