Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησαν το ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ, Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη. Το ελληνικό δίδυμο γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ (22-20, 19-21, 15-12) από τις πιο έμπειρες, Κουκ/Μπαρνέτ (Αυστραλία), μένοντας εκτός προημιτελικών. Ωστόσο, οι Ελληνίδες αθλήτριες πάλεψαν στα ίσα το ματς, χάνοντας το στις λεπτομέρειες και εάν δεν είχαν τόσα προβλήματα στο μπλοκ (μεγάλο όπλο τους), τότε ίσως να έπαιρναν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το ματς

Μπορεί αδιαφιλονίκητο φαβορί πριν την αναμέτρηση να ήταν οι Κουκ/Μπαρνέτ, όμως αυτό δεν φάνηκε να προβληματίζει ιδιαίτερα το ελληνικό δίδυμο που μπήκε δυνατά στο πρώτο σερ. Δεν μπόρεσε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν άφησε την ομάδα της Αυστραλίας να ξεφύγει. Ύστερα από κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και λάθη στην υποδοχή, τα οποία κοστίζουν κόντρα σε παίκτριες όπως η Κουκ και η Μπαρνέτ, έφεραν την Αυστραλία στο 17-15.

Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, παίρνοντας το προβάδισμα με 20-19 και έχοντας την ευκαιρία να πάρουν το σετ. Ωστόσο, το μπλοκ δεν δούλεψε και το σετ χάθηκε με 22-20. Το ελληνικό δίδυμο μπήκε νωθρά στη συνέχεια. Βρέθηκε να χάνει με 6-2 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όμως βρήκε ρυθμό, μειώνοντας σε 11-10. Με καλή υποδοχή ήρθε και η ισοφάριση 12-12, αλλά και το προσπέρασμα με 13-12 με μπλοκ της Τσιαρτσιάνη.

Στη συνέχεια, η Μπαρνέτ, κάρφωσε άουτ, δίνοντας την ευκαιρία σε Θάλεια/Μαρία να πανηγυρίσουν το 14-12. Το ρεσιτάλ της ελληνικής ομάδας είχε και συνέχεια, με την Τσιαρτσιάνη να κερδίζει άσο, κάνοντας το 15-12. Παρόλα αυτά, Κουκ και Μπαρνέτ απέδειξαν πόσο μεγάλες παίκτριες είναι, ισοφαρίζοντας εύκολα σε 15-15. Η Τσιαρτσιάνη με τεχνικό χτύπημα έβαλε την Ελλάδα μπροστά και πάλι με 18-17, όμως ακολούθησε κακή υποδοχή της Κουτρουμανίδου για να γίνει το 18-18. Τα κορίτσια του Μανώλη Ρουμελιώτη με ψυχραιμία στις τελευταίες επιθέσεις τους, πήραν το σετ με 21-19.

Καλύτερο ήταν το ξεκίνημα των Κουκ/Μπαρνέτ στο τάι μπρέικ, παίρνοντας από την αρχή προβάδισμα με 3-0. Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τις Ελληνίδες αθλήτριες να καλέσουν τάιμ άουτ, προκειμένου να κόψουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους και να βρουν τρόπο αντίδρασης, πριν χαθεί η επαφή με το σκορ. Ωστόσο, η εμπειρία των Κουκ/Μπαρνέτ μίλησε στο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, πήραν σημαντική διαφορά, το σετ και τη νίκη με 2-1, αποτέλεσμα που τους έδωσε την πρόκριση για τα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι δύο αθλήτριες ήταν εμφανώς χαρούμενες από την απόδοση τους στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και γενικότερα από την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κουτρουμανίδου: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι παίξαμε καλά. Θέλαμε να παίξουμε διαφορετικά σε σχέση με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Ήμασταν πολύ κοντά στο πρώτο σετ, όμως κάναμε μερικά λάθη. Στο Πεκίνο, απόλαυσα κάθε παιχνίδι. Με τη συμπαίκτριά μου, δείξαμε πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι η παρουσία μας είναι επιτυχημένη. Εκτός των άλλων, πήρα πολλές αγωνιστικές εμπειρίες για τη συνέχεια».

Τσιαρτσάνη: «Είμαι πολύ χαρούμενη από την εμφάνιση. Εύχομαι να είχαμε κερδίσει, όμως το καλό είναι ότι ευχαριστηθήκαμε το ματς. Πήραμε μερικούς κρίσιμους πόντους, όμως οι αντίπαλες μας ήταν έμπειρες περισσότερο από εμάς. Αν είχαμε αρχίσει καλύτερα στο τρίτο σετ, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Στόχος μας ήταν να περάσουμε από τους ομίλους και να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Η κορυφαία στιγμή στο Πεκίνο για μένα, ήταν τα δύο δεύτερα σετ με τις Κινέζες και τα κορίτσια από την Αυστραλία, όπου ήμασταν πίσω στο σκορ και επανήλθαμε».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής των εθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ, Μανώλης Ρουμελιώτης συγχαίρε τις δύο αθλήτριες. «Μπράβο στα κορίτσια, τους αξίζουν συγχαρητήρια παρά την ήττα. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια, με λίγα λάθη και ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Μπάρνετ/Κουκ, λογικά, θα είναι μέσα στα μετάλλια. Η Θάλεια και η Μαρία πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους. Μας έμεινε η στενοχώρια για τον αποκλεισμό των Καραντάσιου και Αρβανίτη, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Είχαμε δύο ομάδες στο τουρνουά και αυτό πρέπει να το τονίσουμε. Από αύριο κιόλας θα κάνουμε τα πλάνα μας για το Λονδίνο», τόνισε ο Ρουμελιώτης.

Αλέξανδρος Κουλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube