Μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Αμερική, ο Κώστας Τσαρτσαρής, στις δηλώσεις του τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει μόνο τα θετικά αυτής της αναμέτρησης και να κοιτάξει μπροστά στα εναπομείναντα 2 παιχνίδια. «Δεν είναι αυτό το πραγματικό μας πρόσωπο. Αν τους ξαναβρούμε θα είμαστε καλύτεροι», τα λόγια του φόργουορντ της ελληνικής ομάδας. «Δείξαμε περισσότερο σεβασμό απ’ ότι έπρεπε…», το σχόλιο του Λευτέρη Κακιούση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσαρτσαρή:

«Θέλαμε να πάρουμε εμπειρίες και ότι μας αναλογεί από αυτό το ματς. Δεν δείξαμε το καλό μας πρόσωπο. Θέλουμε να βελτιώσουμε τα λάθη και να κοιτάξουμε το επόμενο ματς και το χιαστί που είναι το πιο σημαντικό.Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Στο ανοικτό γήπεδο είναι πολύ καλοί οι Αμερικανοί μετά τους κυνηγούσαμε στο σκορ, κάτι που είναι πολύ δύσκολο», τόνισε ο Κώστας Τσαρτσαρής και συμπλήρωσε:

«Είναι λογικό να θέλουν να μας διασύρουν καθώς είχαν υποστεί μία πολύ οδυνηρή ήττα στο παγκόσμιο. Είδαν ότι παίζαμε σε υψηλό τέμπο και εμείς. Αλλά έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες…. Όταν είσαι δευτεραθλητής κόσμου θέλεις κάτι καλύτερο, θέλεις να τους κοντράρεις περισσότερο. Δεν είναι αυτό το πραγματικό μας πρόσωπο. Ας ελπίσουμε να τους ξαναβρούμε και να είμαστε καλύτεροι.Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια . Δεν χωράει ήττα στα ματς που απομένουν. Αρχής γενομένης από το επόμενο ματς που θα παίξουμε μία πολύ περίεργη ώρα, είναι κάτι ασυνήθιστο για εμάς

Ενώ σχετικά με τον αντίπαλο που προτιμά στο «χιαστί» παιχνίδι, εξήγησε: «Νομίζω όσο ψηλότερα τερματίσουμε τόσο καλύτερα. Δεν μας νοιάζει ο αντίπαλος. Πρέπει να νικάμε γιατί μέσα από τις νίκες ανεβαίνει η ψυχολογία της ομάδας για την συνέχεια».

Ο βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη, Λευτέρης Κακιούσης, στάθηκε πολύ στα λάθη που έκανε η ομάδα αλλά και στον υπερβολικό σεβασμό που έδειξε στις ΗΠΑ. «Πολλά δεν πήγαν καλά σήμερα. Κάναμε 25 λάθη. Δώσαμε δικαίωμα να βγουν στον αιφνιδιασμό όπου είχαν πλεονέκτημα. Δεν καταφέραμε να διασπάσουμε την άμυνα τους με αποτέλεσμα να μην φτάνουμε στο καλάθι. Στα θετικά συγκαταλέγεται το ότι είδαμε πως δεν είναι αήττητη ομάδα. Είναι μία ομάδα που αν παίξεις σωστά 40 λεπτά και συγκεντρωμένα, μπορείς να την ακολουθήσεις ως το τέλος. Δείξαμε περισσότερο σεβασμό απ’ ότι έπρεπε. Αν ξανασυναντηθούμε θα είναι τελείως διαφορετικό ματς».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα αυτής της ήττας, ο Κακιούσης είπε: «Έχουμε γίνει πλέον πολύ έμπειροι σε αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί. Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό το χιαστί και αυτό περιμένουμε, να δούμε δηλαδή τον αντίπαλο μας εκεί. Η ώρα του επόμενου ματς είναι πολύ δύσκολη. Αλλά αυτό ισχύει για όλους… Έχουμε δει όλες τις ομάδες του τουρνουά. Η Κίνα είναι μία καλή ομάδα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να έχει εύκολη κυκλοφορία, Επίσης δεν πρέπει να πάει η μπάλα στον Γιάο. Προέχει το παιχνίδι με την Ανγκόλα όμως…που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube