Ο διεθνής γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Νίκος Δεληγιάννης μίλησε με σκληρά λόγια για την εικόνα που παρουσίασε η εθνική πόλο στους τρεις αγώνες της στο ολυμπιακό τουρνουά πόλο εκφράζοντας παράλληλα την τεράστια στενοχώρια του.

«Δεν έχουμε ψυχολογία. Δεν παίζουμε καλά. Κάποια εξήγηση υπάρχει σίγουρα. Νομίζω πως, όταν θα ηρεμήσουμε, θα βρούμε τι φταίει και θα διορθώσουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα όταν μία ομάδα τέτοια, που έχει -σύμφωνα με όλους- πολλές δυνατότητες, δεν μπορεί να είναι αυτή που πρέπει, τότε κάτι συμβαίνει. Είναι γεγονός ότι περισσότερο πιστεύουν οι άλλοι σ΄εμάς, παρά εμείς στους εαυτούς μας. Κατά συνέπεια, όταν η ομάδα αυτή παρουσιάζει αυτό το αποκρουστικό θέαμα, κάποια εξήγηση υπάρχει. Φταίνε πολλά πράγματα», συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω πως, όταν βγούμε από αυτή την Ολυμπιακή διαδικασία, θα δούμε πολλά πράγματα. Είχαμε έρθει με πολλά όνειρα και δυστυχώς για κάποιους από εμάς, αυτή είναι η τελευταία συμμετοχή στην εθνική ομάδα. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο που μας έλειπε. Αν μπορούσε κάποιος ν` ανοίξει την ψυχή μου, να δει τη μαυρίλα μέσα και τη στεναχώρια μου, θα μπορούσε να καταλάβει σε τι κατάσταση είμαι. Είμαι απίστευτα στεναχωρημένος».

Και κατέληξε: «Προσπαθήσαμε πριν από τον αγώνα να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον, αλλά δυστυχώς ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα. Αν κάποιος μου έλεγε πριν από τρεις μήνες, ότι θα παίζαμε με το Μαυροβούνιο και θα χάναμε με τόσο μεγάλη διαφορά, θα γελούσα, αλλά τελικά είμαστε τόσο μικροί που μοιάζουμε με ομαδούλα τρίτης κατηγορίας. Το γεγονός ότι μπορεί να μείνουμε εκτός Παγκοσμίου δεν με στεναχωρεί τόσο, όσο το ότι έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία 8-10 χρόνια και τελικά φαίνεται ότι όλο αυτό το πράγμα πάει χαμένο. Και αυτό είναι το χειρότερο απ` όλα. Το θέμα είναι ότι αυτό που δημιουργήσαμε και φτάσαμε αρκετά ψηλά, έχει αρχίζει να ξεφτίζει και αυτό είναι το πιο λυπηρό απ` όλα. Τώρα, στα εναπομείναντα ματς, πρέπει να κάνουμε ακόμη λίγη προσπάθεια. Να κερδίσουμε για εμάς, για τον κόσμο που περιμένει. Λίγη προσπάθεια θέλει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube