Ως μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της χαρακτήρισε αυτή της παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στους Κινέζους η Πηγή Δεβετζή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή». «Έβλεπα στο παρελθόν φίλους και συναθλητές να παραδίδουν τη φλόγα και αναρωτιόμουν: “Άραγε θα μπορέσω να φτάσω και εγώ στον βωμό;”. Τελικά έφτασα, και ήταν μια στιγμή από τις καλύτερες της ζωής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Ελληνίδα αθλήτρια δήλωσε πως νιώθει ενοχλημένη όταν την αντιμετωπίζουν και αυτήν σαν κάποια που κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Όταν ερωτήθηκε πότε θα βάλει τέλος στην καριέρα της τόνισε πως δεν σκέφτεται να το κάνει ακόμα, και πως επιθυμεί να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Δεβετζη

Στιγμή που τη σημάδεψε είπε πως ήταν αυτή που παρέδωσε την ολυμπιακή φλόγα στους Κινέζους η Χρυσοπηγή Δεβετζή. «Έβλεπα στο παρελθόν φίλους και συναθλητές να παραδίδουν τη φλόγα και αναρωτιόμουν: “Άραγε θα μπορέσω να φτάσω και εγώ στον βωμό;”. Τελικά έφτασα, και ήταν μια στιγμή από τις καλύτερες της ζωής μου. Με έχει σημαδέψει. Ένιωσα δέος και συγκίνηση. Ήταν και τέτοια αφοσίωση η αφοσίωση των Κινέζων στην τελετή και η προσοχή τους στην παραμικρή λεπτομέρεια» δήλωσε η αθλήτρια του τριπλούν και στην συνέχεια μίλησε για το πότε θέλει να σταματήσει την καριέρα της.

«Θα ήθελα να συνεχίσω για μερικά χρόνια ακόμα. Προϋποθέσεις υπάρχουν: ο άντρας μου με έχει στηρίζει πολύ από την πρώτη στιγμή στις επιλογές μου, ενώ σε μια εποχή που οι περισσότεροι γυρνούν την πλάτη στον στίβο, έχω δίπλα μου και τους χορηγούς μου. Πολύ σημαντικό αυτό. Σίγουρα, αυτό που επιθυμώ είναι να σταματήσω με το κεφάλι ψηλά και στην συνέχεια να κάνω οικογένεια. Θα ήθελα, όμως, πολύ να φύγω μετά από μια σημαντική επιτυχία. Αν λοιπόν κάνω παγκόσμιο ρεκόρ, θα πρέπει να σταματήσω ακριβώς την ίδια στιγμή», ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: «Ορισμένοι θεωρούν πως κορυφή είναι μόνο η πρώτη θέση και όχι το βάθρο. Στην περίπτωση μου, το πιο χαρακτηριστικό μάλλον είναι η διάρκεια».

Η Ελληνίδα αθλήτρια αναφέρθηκε και στο θέμα του ντόπινγκ, λέγοντας πως την ενοχλεί όταν την αντιμετωπίζουν σαν να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. «Το θέμα είναι τι περνάμε και εμείς προς τα έξω. Πιο πολλοί με αναζήτησαν έπειτα από σκάνδαλα ντόπινγκ, παρά ύστερα από επιτυχίες μου. Υπάρχει πρόβλημα, το βλέπουμε, όμως υπάρχει και ένας παγκόσμιος ελεγκτικός μηχανισμός και προσεχώς ένας διασυλλογικός μηχανισμός. Εμένα προσωπικά με ενοχλεί να με “τσουβαλιάζουν”. Αθλούμαι από τα τέσσερα μου, δηλαδή 28 χρόνια, και ακόμη παραμένω πολύ καχύποπτη. Όταν μου δίνουν νερό, το γυρνάω ανάποδα, για να δω εάν είναι σφραγισμένο. Υπάρχουν παιδιά που την έχουν “πατήσει”, χωρίς να έχουν καταλάβει τι έγινε», είπε η 32χρονη και τόνισε πως στον αθλητισμό υπάρχει διαφθορά όμως αυτό συμβαίνει παντού.

«Υπάρχουν κανόνες και όποιος τους παραβαίνει πρέπει να τιμωρείται, όπως πρέπει να τιμωρούνται και οι έμποροι ναρκωτικών. Υπάρχει, όμως και η διαφθορά. Δεν είναι μόνο αθλητικό φαινόμενο αυτό. Παντού υπάρχει διαφθορά», δήλωσε η Δεβετζή.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube