Την ήττα από τον Γεωργιανό Ραμάζ Νοζάτζε γνώρισε Θοδωρής Τουνουσίδης στον πρώτο γύρο (φάση των "16") της κατηγορίας των 96 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης. Οι ελπίδες του Έλληνα πρωταθλητή πλέον στηρίζονταν στον αντίπαλό του, ο οποίος αν καταφέρνε να προκριθεί στα ημιτελικά θα χάριζε στον Τουνουσίδη τη δεύτερη ευκαιρία (στα ρεπεσάζ), ωστόσο ο Γεωργιανός ηττήθηκε στην προημιτελική φάση.

Την ίδια τύχη είχε και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, έπειτα από την ήττα του με 3-1 στα σημεία από τον Κινέζο Λιού Ντέλι στα προκριματικά της κατηγορίας 120 κιλών στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Και αυτός ο Έλληνας αθλητής δεν θα συνεχίσει την προσπάθειά του στα ρεπεσάζ, αφού ο παλαιστής που τον απέκλεισε έμεινε εκτός συνέχειας στα προημιτελικά.

Ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ΕΟΦ Πάλης, Γιώργος Λέων, αναφερόμενος στην ελληνική παρουσία στο τουρνουά της ελληνορωμαϊκής είπε: «Κατέθεσαν την ψυχή τους μέσα στο ταπί και είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση. Ειδικά ο Τουνουσίδης, έδειξε απέναντι σε έναν καταξιωμένο παλαιστή, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις, όπως είναι ο Γεωργιανός ότι η διαφορά δυναμικότητας είναι πολύ μικρή. Έπαιξε άριστα, όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Όσον αφορά στον Παπαδόπουλο, εκτός από τον Κινέζο, είχε ν` αντιμετωπίσει και τη διαιτησία, που στάθηκε στο πλευρό του αθλητή της διοργανώτριας χώρας. Όπως και να έχουν τα πράγματα, τα παιδιά έδωσαν το 100%, που ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να τους βοηθήσει να προχωρήσουν πιο πολύ στην κατηγορία τους».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube