Για όλους και για όλα μίλησε η Πηγή Δεβετζή, λίγο πριν ριχτεί στην… άμμο της «Φωλιάς του Πουλιού». Οι κλιματολογικές συνθήκες στο Πεκίνο ανησυχούν την Ελληνίδα τριπλουνίστρια, η οποία, όμως, έχει σκεφτεί έναν τρόπο για να μην την επηρεάζει η υγρασία. Επίσης, δεν την ενόχλησε που την υπέβαλλαν σε δέκα ελέγχους μέσα σε ένα χρόνο για χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ επεσήμανε πως για να κατακτήσει κάποιος μετάλλιο στο τριπλούν, θα πρέπει να περάσει από τρεις "τελικούς".

«Για να διακριθείς στο τριπλούν, πρέπει να κάνεις τρεις "τελικούς". Ο ένας να προκριθείς στον τελικό, ο άλλος να μπεις στην οκτάδα και μετά να παίξεις για το μετάλλιο», δήλωσε η "ασημένια" παγκόσμια πρωταθλήτεια της Οζάκα.

Μόνο την τελευταία χρονιά έχει υποβληθεί σε 10 ελέγχους ντόπνιγκ. Η ίδια δε φαίνεται να ενοχλείται από αυτό. «Ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Η δική μου είναι να διακριθώ. Ξέρω τις δυνάμεις μου, ξέρω τα "όπλα" μου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι σαν τα μίτινγκ που αναζητάς την επίδοση. Εδώ θέλεις μόνο το μετάλλιο. Την πρώτη θέση».

Το ταρτάν είναι, λέει, σκληρό, ενώ όσον αφορά τις κλιματολογικές συνθήκες: «Η υγρασία είναι ενοχλητική. Σου τρυπάει τα κόκαλα. Δεν περιμένω μεγάλες επιδόσεις. Άκουσα τον Γκέι να λέει ότι θα σημειωθεί παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα. Δε νομίζω. Δεν ευνοούν οι συνθήκες. Θα φανεί».

Στην άκρη του μυαλού της είναι, πάντα, η συμμετοχή και στο μήκος. «Θέλω να κάνω και μήκος. Είμαι πολύ καλά και σωματικά και ψυχικά. Βλέπω ότι μπορώ. Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από το τριπλούν».

Τέλος, σκοπός της όταν αγωνίζεται θα είναι το «Run n’ Gun», λόγω της υγρασίας. «Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Δεν είναι να κάθεσαι πολύ. Χτυπάς και φεύγεις. Και άσε τις άλλες να τρέχουν».

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube