Στον «μικρό» τελικό για μια θέση, από την έβδομη έως την δωδέκατη, θα αγωνιστεί ο κωπηλάτης Γιάννης Χρήστου. Ο Έλληνας πρωταθλητής με χρόνο 7:06.02 τερμάτισε τέταρτος στον ημιτελικό του απλού σκιφ και έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό.

Ο Χρήστου στις δηλώσεις του μετά την μάχη που έδωσε, τόνισε οτι έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και υποσχέθηκε οτι θα κάνει οτι μπορεί και στον μικρό τελικό. «Τα έδωσα όλα, δεν υπήρχε κάτι παραπάνω που θα μπορούσα να κάνω . Αν ξεκινούσα νωρίτερα το τελικό σπρίντ μπορεί να μην είχα δυνάμεις στο τέλος. Δεν θα άντεχα. Εντάξει είναι πολύ δύσκολο να περάσεις τέτοιους αθλητές. Ο νεοζηλανδός έχει το παγκόσμιο ρεκόρ, ο άγγλος εμφανίστηκε φέτος πολύ δυνατός παρόλα αυτά όπως είδατε τους αντιμετώπισα στα ίσα. Εκανα την προσπάθειά μου. Τουλάχιστον το ευχαριστήθηκα, είναι μια καταπληκτική εμπειρία, θα ήταν καλύτερη αν ερχόταν κι ο τελικός», δήλωσε ο Έλληνας αθλητής και συνέχισε:

«Τώρα απομένει ακόμη ένας αγώνας και προέχει να ξεκουραστώ γιατί πραγματικά τα έδωσα όλα σήμερα, αλλά όσες δυνάμεις και να ανακτήσω θα τις δώσω όλες στον αγώνα. Είναι κι αυτός πολύ δύσκολος αλλά θα προσπαθήσω να τελειώσω με μια καλή θέση. Από τον αγώνα αυτό κρατάω ότι ήρθα από το πουθενά, δεν φοβήθηκα κανέναν και κοίταξα όλους τους αντιπάλους μου στα μάτια, είμαι μικρότερος 6-7 χρόνια από αυτούς, υγεία να έχουμε και πιστεύω στο μέλλον θα βελτιωθώ λίγο ακόμη, αυτά τα κλάσματα που έχασα τώρα ελπίζω να τα προλάβω στο μέλλον.

Κάθε εμπόδιο είναι για καλό αρκεί να έχεις την ψυχραιμία και το παγωμένο μυαλό να το ξεπερνάς και να μην σκαλώνεις. Οσον αφορά το μέλλον μου στο αγώνισμα είναι καθαρά θέμα προπονητών. Αν πιστεύουν ότι ήταν καλή η εμφάνισή μου εδώ. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ το σκίφ, θα ήθελα να συνεχίσω. Ολο αυτόν τον καιρό προσπαθώ να μην μιλάω με κανέναν. Να είμαι συγκεντρωμένος και να μην με επηρεάσει τίποτα. Ούτε και με τους γονείς μου δεν μιλάω. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια κάποια μηνύματα αλλά θα τα δω στο τέλος όλα μαζί
».

Οι κωπηλάτες (σ.σ. αναφέρονται οι επιδόσεις τους στους ημιτελικούς) που θα συμμετάσχουν στον τελικό του αγωνίσματος (θέσεις 1-6) και εκείνοι που θα διεκδικήσουν τις θέσεις 7-12, είναι οι εξής:

ΤΕΛΙΚΟΣ (Θέσεις 1-6)

1. Λάσι Καρόνεν (Σουηδία) 6:57.28
2. Ολαφ Τούφτε (Νορβηγία) 6:58.23
3. Τιμ Μέγιενς (Βέλγιο) 6:59.65
4. Οντρεϊ Σίνεκ (Τσεχία) 7:03.57
5. Αλαν Κάμπελ (Μ.Βρετανία) 7:05.24
6. Μαχι Ντρισντέιλ (Νέα Ζηλανδία) 7:05.57

«ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ» (Θέσεις 7-12)

1. Μαρτσελ Χάκερ (Γερμανία) 7:03.05
2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ 7:06.02
3. Κεν Γιουρκόφσκι (ΗΠΑ) 7:11.52
4. Αντρε Βόναμπουργκ (Ελβετία) 7:14.64
5. Μιντάουσκας Γκρισκόνις (Λιθουανία) 7:20.32
6. Πίτερ Χαρντκαστλ (Αυστραλία) 7:32.79

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube