Στον δεύτερο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά της πυγμαχίας στην κατηγορία των 91 κιλών προκρίθηκε ο Ηλίας Παυλίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε στον προκριματικό με 7-3 στα σημεία του Μίλοραντ Γκάγιοβιτς από το Μαυροβούνιο. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό, αφού βρέθηκε να χάνει με 2-1 με τη λήξη του δεύτερου γύρου. Ωστόσο με αντεπίθεση στα δύο τελευταία δίλεπτα έφτασε να προηγείται με 6-2 και τελικά πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στον επόμενο γύρο, ο Ηλίας Παυλίδης θα αντιμετωπίσει τον Κουβανό Οσμάι Ντουάρτε Ακόστα, πρωταθλητή Αμερικής του 2007, ο οποίος κέρδισε σαν σε προπόνηση με 11-0 τον Νιγηριανό Ντουροντόλα. Σε περίπτωση νίκης, ο Παυλίδης εξασφαλίζει τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο (αφού στην πυγμαχία παίρνουν μετάλλια και οι δύο χαμένοι των ημιτελικών). Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Ο Ηλίας Παυλίδης τόνισε πως δεν ήταν θέμα… εκδίκησης η νίκη επί του Γκάγιοβιτς, ο οποίος του είχε επιβληθεί στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά που είχε γίνει στη Νίκαια. «Δεν τίθεται θέμα εκδίκησης, Ήξερα ότι είναι σπουδαίος αθλητής και πριν από μερικά χρόνια είχε κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν συγκρίνω το σημερινό ματς με εκείνο της Αθήνας, αφού ήταν εντελώς διαφορετικά. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετράει πολύ περισσότερο η θέληση. Δεν είναι τόσο θέμα τακτικής ή δύναμης, αλλά θέμα θέλησης», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρόκριση στην οκτάδα. Τώρα κοιτάζω μπροστά και ξέρω ότι θα αντιμετωπίσω έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, τον ελληνικό λαό, τον προπονητή μου Εφραίμ Μαρτίνες Σίλβα και την ομοσπονδία».

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Οσμάι Ακόστα Ντουάρτε (Κούβα)-Ηλίας Παυλίδης (ΕΛΛΑΔΑ)
Τζον Μπουμπά (Γαλλία)-Ραχίμ Τσακίκιεφ (Ρωσία)
Ντονταϊ Βίλντερ (ΗΠΑ)-Μοχάμεντ Αριαουί (Μαρόκο)
Αλεξάντρ Ουσίκ (Ουκρανία)-Κλεμέντε Ρούσο (Ιταλία)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube