Οι προσπάθειες των Ελλήνων κωπηλατών και κωπηλατριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου έχουν αφήσει θετικά μηνύματα στους φίλους του αθλήματος και οι περισσότεροι περιμένουν πως αυτό θα φέρει στη χώρα μας ένα μετάλλιο, από την κινεζική πρωτεύουσα. Ο τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής ομοσπονδίας, ο Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, έχει μείνει ικανοποιημένος από όσα έχει δει, μέχρι στιγμής και περιμένει καλύτερα πράγματα στη συνέχεια.

Πρώτα αναφέρθηκε στον Γιάννη Χρήστου. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν αθλητή, που αγωνίζεται πρώτη χρονιά στα σκιφ, να μπαίνει στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμα κι αν αγωνιστεί στον μικρό τελικό, θα είναι επιτυχία για αυτόν. Για να κάνει το "θαύμα" και να πάει στον τελικό, θα πρέπει να επικρατήσει του Βρετανού Κάμπελ και του Λιθουανού Γκισκόνις. Πρέπει, επίσης, να μη "ξεγελαστεί" από τον Τσέχο και τον Νεοζηλανδό».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου. "Έκαναν μια πολύ καλή κούρσα, αλλά παραμένει πολύ δύσκολη η πρόκριση στον τελικό, γιατί στην ημιτελική σειρά τους υπάρχουν τρία πληρώματα εξαιρετικά. Πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και τα κορίτσια να βρίσκονται στην ιδανική κατάσταση, για να περάσουν στον τελικό".

Τέλος, για τους Βασίλη Πολύμερο, Δημήτρη Μούγιο, τόνισε πως: «Ακόμα και στο διπλό σκιφ ανδρών, οι δύο αθλητές πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη, Όπως είδαμε σήμερα, υπάρχει ένα πλήρωμα από την Πορτογαλία, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε να μη μας δημιουργήσει προβλήματα».

Καταλήγοντας, τόνισε πως: «Σίγουρα, είναι πολύ θετική η έως τώρα εικόνα μας και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι, μέχρι το τέλος».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube