Στο Πεκίνο έφθασαν οι πρώτοι Έλληνες αθλητές του στίβου, την Τρίτη (12/8) και σε δηλώσεις που έκαναν εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για καλή παρουσία στα αγωνίσματα που συμμετέχουν. Έλεγχος ντόπινγκ έγινε στην Πηγή Δεβετζή, λίγο μετά την άφιξή της στο Ολυμπιακό χωριό.

Ο Λούης Τσάτουμας δήλωσε πως: «Είμαι σε καλή κατάσταση. Πήγε καλά η προετοιμασία στην Ιαπωνία. Στόχος μου είναι μια θέση στον τελικό και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει...», ενώ ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, είπε, από την πλευρά του, πως: «Έγινε μια καλή προετοιμασία στην Ιαπωνία. Θα το παλέψουμε δυνατά για μια πολύ καλή παρουσία». Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη και στα λεγόμενα της Αφροδίτης Σκαφίδα. «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Στόχος είναι να περάσω στον τελικό, έχω άγχος, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ήταν η πρώτη που εισήλθε στο Ολυμπιακό χωριό και ευελπιστεί μα αποδειχθεί «γούρικη» για την ελληνική αποστολή: «Εύχομαι να κάνω καλό "ποδαρικό", που μπήκα πρώτη στο Ολυμπιακό χωριό. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό στον αγώνα», τόνισε η αθλήτρια του τριπλούν, λίγο πριν υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ, από τους «ιπτάμενους» της WADA.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube