Μία ακόμα ήττα, την δεύτερη σε ισάριθμα ματς γνώρισαν Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη στο ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 2-1 σετ από τις Καντέλας/Γκαρσία (Μεξικό), για τον 6ο όμιλο και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. «Έκανα ό,τι μπορούσα», δήλωσε κλαίγοντας η Βάσω Καραντάσιου. Νωρίτερα, Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη επικράτησαν με 2-0 σετ των Αυγουστίδη/Νελ. Ικανοποιημένες οι νικήτριες.

Το ματς

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα για Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, αφού βρέθηκαν να χάνουν με 6-3. Με τρεις πόντους από την Καραντάσιου, ο ένας με άσο, έφεραν το ματς στα ίσα 6-6. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν στην συνέχεια να επιβάλουν το παιχνίδι τους και μοιραία κυνηγούσαν στο σκορ τις Γκαρσία/Καντέλας. Οι Μεξικανές ξέφυγαν με τρεις πόντους (17-14) και κάπου εκεί καθάρισαν το σετ, το οποίο εν συνεχεία κατέκτησαν με 21-17, κάνοντας το 1-0.

Δυνατά, με πάθος και αποφασιστικότητα μπήκαν Βάσω/Βίκυ στο δεύτερο σετ. Με καλύτερα χτυπήματα στην επίθεση και βελτιωμένη υποδοχή προηγήθηκαν με 7-3 και 9-5, δείχνοντας ότι μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη. Οι Μεξικανές δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, ισοφαρίζοντας σε 9-9. Όμως, ανέκτησαν στη συνέχεια το προβάδισμα και με την άνοδο στην απόδοση της Αρβανίτη, το ελληνικό δίδυμο πήρε πέντε πόντων (18-13) το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος, παίρνοντας το σετ με 21-16.

Οι Γκαρσία και Καντέλας αιφνιδίασαν τις Ελληνίδες στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, αφού προηγήθηκαν με 2-0. Βάσω και Βίκυ ισοφάρισαν σε 4-4, όμως με κακές επιλογές στη συνέχεια, έχασαν τον έλεγχο και το σετ με 15-11.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Ταλίτα/Ρενάτα-Ν. Σβάιγκερ/Σ. Σβάιγκερ 2-0 (21-18, 21-19). Το τελευταίο αποτέλεσμα σημαίνει πως οι Εληνίδες πρωταθλήτριες αποκλείστηκαν, αυτόματα, από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της Πέμπτης.

Αλέξανδρος Κουλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube