Η ήττα της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών από την Αυστραλία, την Κυριακή, στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου, ίσως δημιουργήσει προβλήματα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ώστε να καταφέρει να διεκδικήσει μια, εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων του ομίλου του. Ο Αντώνης Βλοντάκης αναφέρθηκε τη Δευτέρα στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα και στη δύσκολη αναμέτρηση της Τρίτης κόντρα στην Ουγγαρία, θεωρώντας πως η Εθνική μπορεί να πάρει μια θέση στην πρώτη τριάδα.

«Στόχος μας παραμένει η είσοδος στην πρώτη τριάδα του ομίλου. Να πάρουμε έναν πόντο με Ουγγαρία και Μαυροβούνιο και μετά να κάνουμε δύο νίκες στα παιχνίδια που μας απομένουν», ήταν οι πρώτες επισημάνσεις του διεθνούς φουνταριστού.

Στη συνέχεια, τόνισε πως: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρισκόμαστε και, κατά καιρούς, έχουν γίνει απίθανα πράγματα. Άμα είσαι τυχερός, μπορείς να κάνεις τέσσερις νίκες και να μπεις απευθείας στην τετράδα. Ακόμα και οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο σε αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο. Πριν αναχωρήσουμε από την Ελλάδα, είπα ότι μία ομάδα μπορεί να βγει από πρώτη ως όγδοη».

Έκανε και την αναφορά του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. «Η 11η θέση αποτέλεσε ένα «καμπανάκι» για μας, για τη συνέχεια. Μας ενδιέφερε και η θέση, αλλά περισσότερο πήγαμε εκεί, ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που φάνηκε, ήταν ότι η ομάδα είχε μεγάλες μεταπτώσεις. Εκεί χάσαμε από το Μαυροβούνιο, που κατέκτησε τελικά την πρώτη θέση, φέραμε ισοπαλία με την Κροατία, που έφτασε ψηλά και χάσαμε από τη Ρωσία, σε ένα ματς που, ουσιαστικά, αυτό ήταν που μας έφερε πολύ πίσω. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι εμείς δεν παίξαμε καλά».

Αναφέρθηκε και στο τελευταίο τάιμ άουτ του αγώνα της Κυριακής. «Είναι κάτι που συνηθίζεται, δηλαδή να μη μας δίνει οδηγίες ο προπονητής μας στο τελευταίο τάιμ άουτ. Αυτό το ζήτησε ο Αυστραλός τεχνικός που ήθελε να πει κάτι, να σχεδιάσει κάτι για την ομάδα του. Δε σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη δική μας ομάδα. Εμείς, μία νίκη θέλουμε, για να «ανεβούμε» ψυχολογικά και να φτάσουμε ψηλά».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube