Η Εθνική ομάδα μπάσκετ χρειάζεται τη νίκη κόντρα στη Γερμανία την Τρίτη, μετά την ήττα της Κυριακής από την Ισπανία, ώστε να ξαναμπεί στο «κόλπο» της πρόκρισης στη δεύτερη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου. Ο βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Λευτέρης Κακιούσης, μίλησε τη Δευτέρα για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1993 και ζήτησε από τους παίκτες των δύο φορές πρωταθλητών Ευρώπης, τουλάχιστον, τρεις νίκες στα υπόλοιπα τέσσερα ματς του δεύτερου γκρουπ.

«Τους Γερμανούς τους ξέρουμε καλά. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι αποτελεί ένα απλό ματς για εμάς. Θα πρέπει να παίξουμε, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, ώστε να πάρουμε τη νίκη που θα μας κρατήσει ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του παλαίμαχου πλέι μέικερ, ζητώντας από τους διεθνείς να αποβάλλουν την πίεση. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε περάσει και χειρότερες καταστάσεις. Τότε, η ομάδα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο αγώνας με τη Γερμανία είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εμάς, αλλά, σε καμία περίπτωση, δε θέλουμε να μεταφέρουμε πίεση στους παίκτες. Κάτι τέτοιο, ίσως είχε αντίθετα αποτελέσματα. Οι πάντες στην ελληνική αποστολή γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να τα καταφέρουν. Αυτό, άλλωστε, κάνουν με επιτυχία στις τελευταίες διοργανώσεις που συμμετέχουν».

Για τη συνέχεια, επισήμανε πως: «Υπάρχουν τρία ματς, που θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Η κουβέντα πήγε στο ματς με την Ισπανία. «Οι Ισπανοί μας έχουν «πάρει λίγο τον αέρα». Αυτή είναι η αλήθεια. Κι αυτό γιατί, όποτε τους αντιμετωπίζουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταπεξέλθουμε στην πίεση που υπάρχει για το αποτέλεσμα, σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχουμε. Η ήττα μας ήταν καθαρή, αλλά οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε εμάς και τα λάθη που κάναμε, κυρίως στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο. Αν ήμασταν εύστοχοι στις βολές, θα είχαμε τη δυνατότητα να είμαστε κοντά στο σκορ και, τότε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Χάναμε εύκολα την μπάλα και, γενικά, δίναμε την δυνατότητα στους αντίπαλους μας να σημειώνουν καλάθια, χωρίς να ιδρώσουν».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. «Είμαστε μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, που είναι υποχρεωμένη να έχει πάντα πολύ υψηλούς στόχους. Προσπαθούμε για το καλύτερο, με όποια «όπλα» και αν διαθέτουμε. Στο τέλος, θα κάνουμε το «ταμείο» και ελπίζουμε να είναι θετικό, γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει και το έχει αποδείξει».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube