Στεναχωρημένος, μετά την ήττα της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών από την αντίστοιχη της Αυστραλίας (6-8), ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κούλης Ιωσηφίδης. Όπως ισχυρίστηκε, τα «καγκουρό» ήταν μία ομάδα στα μέτρα των Ελληνίδων, ενώ τόνισε πως με δύο νίκες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να προκριθεί στα "νοκ άουτ" παιχνίδια. Από την πλευρά τους, οι πολίστριες δήλωσαν ότι έγιναν αρκετά λάθη, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν τα επόμενα ματς.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις της ελληνικής ομάδας:

Κούλης Ιωσηφίδης: «Ότι χειρότερο είναι να "κυνηγάς" το σκορ κι εμείς το κάναμε από το πρώτο οκτάλεπτο, όταν δεχθήκαμε πέντε γκολ. Αυτό που με στεναχωρεί πιο πολύ, είναι ότι η Αυστραλία παρουσιάστηκε ακριβώς όπως την περιμέναμε. Την "έχουμε", τη ξέρουμε κι όμως δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Με τα λάθη μας, κάναμε την Αυστραλία να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη ομάδα από ό,τι είναι, στην πραγματικότητα. Περίμενα ότι θα αντιδράσουμε, όπως και έγινε, αλλά ήταν μεγάλη η διαφορά στο πρώτο οκτάλεπτο. "Πληρώσαμε" τα λάθη μας. Από εδώ και πέρα, το κάθε παιχνίδι είναι "τελικός" για εμάς. Πιστεύω ότι στον όμιλο που είμαστε, μπορούμε να πετύχουμε δύο νίκες στη συνέχεια ή να κάνουμε δύο ήττες. Όλα είναι πιθανά. Θα επαναλάβω αυτό που έλεγα από την πρώτη στιγμή. Στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η πρόκριση στα "νοκ άουτ" ματς».

Εύη Μωραϊτίδου: «Θεωρώ ότι το κακό ξεκίνημα οφειλόταν στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Όταν παίζεις με ομάδες τέτοιου επιπέδου, δε δικαιολογούνται τα λάθη που κάναμε. Χάσαμε πολλές φορές επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω, αλλά αυτό το πρόβλημα δεν είναι χθεσινό. Μας απασχολεί εδώ και καιρό και πρέπει, κάποια στιγμή, να το λύσουμε. Συνεχίζουμε και θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Βούλα Κοζομπόλη: «Βρεθήκαμε πολύ νωρίς με τρία γκολ πίσω στο σκορ. Δεν ήμασταν σε καλή ημέρα κι αυτό ήταν πολύ αρνητικό, αφού το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα μας έπαιξε δέκα αγώνες τον τελευταίο μήνα και, ίσως, να παρουσιαστήκαμε λίγο κουρασμένες».

Μακ Φάντεν: «Η άμυνά μας ήταν εξαιρετική»

Από την πλευρά της αντιπάλου της Εθνικής, της Αυστραλίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκρεγκ Μακ Φάντεν, στάθηκε στην αστοχία των Ελληνίδων στην παίκτρια παραπάνω, ενώ η σκόρερ των μισών τερμάτων των «καγκουρό», Γκέμα Μπέντσγουεθ, τόνισε ότι η ομάδα της ήταν το φαβορί και το απέδειξε μέσα στην πισίνα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις της αυστραλιανής ομάδας:

Γκρεγκ ΜακΦάντεν (προπονητής Αυστραλίας): «Η άμυνά μας ήταν εξαιρετική. Οι Ελληνίδες κέρδισαν πολλές αποβολές, αν θυμάμαι καλά, 11 ή 12, όμως, πέτυχαν μόλις τρία γκολ εντός πεδιάς. Οκτώ από τις κοπέλες μας έπαιξαν το πρώτο τους ματς σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γκέμα Μπέντσγουεθ: «Πιστεύω πως τα προγνωστικά ανέφεραν ότι είμαστε το φαβορί και το αποδείξαμε. Δεν ήταν μέρος της "στρατηγικής" μας να σκοράρω εγώ συνεχώς, αλλά φυσικά με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube