Το βάρος στην ψυχολογία του Βλάση Μάρα θέλει να ρίξει ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, που τονίζει πως πρέπει να συνέλθει και να μπορέσει να συνεχίσει καλύτερα. Ο νεαρός γυμναστής για δεύτερη συνεχή διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δεν κατάφερε να πετύχει τους υψηλούς του στόχους.

«Πρέπει να προσέξουμε την ψυχολογία του τώρα. Ξέρω ότι είναι και δική μου δουλειά αυτό. Μέχρι τώρα είχε στο μυαλό του την Αθήνα. Φαντάζεστε από εδώ και στο εξής να έχει και το Πεκίνο; Πιστεύω ότι είναι θέμα πρεστίζ, γι' αυτό ο Βλάσης ήθελε με τόσο πάθος να διακριθεί σ’ αυτή τη διοργάνωση. Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουν έναν Ολυμπιονίκη στην Ελλάδα είναι ξεχωριστός. Ο Ολυμπιονίκης γράφει για πάντα το όνομά του στην ιστορία. Όμως, ξέρει κι ο ίδιος ότι τα παγκόσμια πρωταθλήματα είναι πιο δύσκολα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άρα, τα πάντα βρίσκονται στο μυαλό του και η διάκριση στους Ολυμπιακούς δεν χρειάζεται να γίνει αυτοσκοπός»

Αναφορικά με το τι έφταιξε και ο Μάρας δεν πήγε και τόσο καλά, ο προπονητής του τόνισε: «Κάναμε την τέλεια προετοιμασία, μέχρι και 48 ώρες πριν τον αγώνα. Την Παρασκευή στο πόντιουμ και το Σάββατο στον αγώνα, με το που μπήκε ο Βλάσης στο γήπεδο χάθηκε. Το μυαλό του ήταν κάπου αλλού. Δεν τον πήγε καθόλου και η τύχη, αφού στο άλμα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι στην οκτάδα. Τουλάχιστον θα είχε τη χαρά της συμμετοχής σε έναν τελικό και θα ανέβαινε το ηθικό του».

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube