Την ευκαιρία να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχουν οι δύο πυγμάχοι μας, Ηλίας Παυλίδης και Γιώργος Γαζής.

Ο Παυλίδης θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη τον Μαυροβούνιο Μίλοραντ Γκάγιοβιτς στα 91κ. με στόχο φυσικά την πρόκριση στην οκτάδα της κατηγορίας του. Αυτή θα είναι και μία άτυπη ρεβάνς για τον Έλληνα πρωταθλητή αφού πριν ένα χρόνο είχε γνωρίσει την ήττα από τον Γκάγιοβιτς στο Προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας, αν και τότε ο αγώνας ήταν αδιάφορος.

Αν τα καταφέρει ο Ηλίας Παυλίδης και προκριθεί στους «8» τότε θα βρει στον δρόμο του τον Κουβανό Ντουάρτε Ακόστα.

Στην κατηγορία των 75 κ., ο Γιώργος Γαζής, αποφεύγοντας τα «θηρία» του αθλήματος, θα αντιμετωπίσει τον Μπιέμπε Σαλίκου από την Δημοκρατία του Κονγκό. «Γνωριζόμαστε από παλιά. Κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στους αφρικανικούς αγώνες και σίγουρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Θα γίνει δυνατός αγώνας…», ήταν τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή.

«Έχουμε φορέσει γάντια και μετρηθήκαμε στο ριγκ. Επίσημο ματς δεν έχουμε δώσει μεταξύ μας, αλλά ξέρει ο ένας τον άλλον», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ο αγώνας του Γιώργου Γαζή διεξάγεται αύριο στις 14:30.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube