Την κλήρωση του τουρνουά πυγμαχίας (Παρασκευή 8 Αυγούστου) των Ολυμπιακών Αγώνων περιμένει με αγωνία ο Γιώργος Γαζής. Ο 27χρονος Ελληνας πρωταθλητής θα είναι ένας εκ των 28, συνολικά, αθλητών που θα συμμετάσχουν στην κατηγορία των 75 κιλών. Τέσσερις από αυτούς θα περάσουν, μέσω της κληρωτίδας, απευθείας στην επόμενη φάση, οπότε ρόλο θα παίξει και η τύχη.

«Είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στους αγώνες αυτούς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ψυχολογία και, φυσικά, ο πρώτος αντίπαλος», δήλωσε ο Γαζής, ενώ για τους πιθανούς αντιπάλους του, είπε πως: «Αύριο θα ξέρουμε. Ελπίζω να έχουμε καλά νέα. Η κατηγορία έχει πολλούς καλούς αθλητές, αλλά υπάρχουν τρεις που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Καλύτερα, λοιπόν, να μείνουμε μακριά από την Κούβα, τη Ρωσία και το Καζακστάν».

Στην κλήρωση, θα συμμετάσχουν και κάποιοι αθλητές που είναι αρκετά καλοί και θα πρέπει να αποφύγει ο Έλληνας πρωταθλητής. Πρόκειται για τους Εμίλιο Κορέα (Κούβα), Ματβέι Κορόμποφ (Ρωσία) και Μπαχτιγιάρ Αρτάγεφ (Καζακστάν), οι οποίοι είναι και τα φαβορί για την κατάκτηση των μεταλλίων.

Όσον αφορά τον έτερο Έλληνα πυγμάχο, τον Ηλία Παυλίδη, περιμένει κι αυτός το αποτέλεσμα της κλήρωσης που θα γίνει την ίδια μέρα (Παρασκευή 8 Αυγούστου), για την κατηγορία των 91 κιλών. Οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωταθλητή είναι 15, συνολικά και το γεγονός ότι ο πρώτος αγώνας είναι την προσεχή Τετάρτη (13 Αυγούστου), θα έχει όλη την ευχέρεια να τους… διαβάσει και να είναι προετοιμασμένος.

Το άθλημα της πυγμαχίας ξεκινά το Σάββατο 9 Αυγούστου, με τους προκριματικούς αγώνες, ενώ η επόμενη φάση θα γίνει στις 16 Αυγούστου. Οι τελικοί θα διεξαχθούν στις 22, 23 και 24 του ίδιου μήνα. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο «Workers’ Gymnasium» (βλέπε φώτο).

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube