Στα δεύτερα γκρουπ των κατηγοριών τους θα αγωνιστούν οι τρεις Έλληνες αρσιβαρίστες, που έχουν αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ύστερα από το σκάνδαλο ντόπινγκ, που «συγκλόνισε» το άθλημα, πριν τέσσερις μήνες. Η μοναδική γυναίκα εκπρόσωπος της χώρας μας, η Βικτωρία Μαυρίδου, θα συμμετάσχει στο πρώτο γκρουπ των +75 κιλών.

Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της τεχνικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών και των προπονητών, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο Έλληνας ομοσπονδιακός, Βαλέριος Λεωνίδης. Στη συνέχεια, βγήκαν ο όμιλοι δυναμικότητας και γνωστοποιήθηκαν οι ώρες των Ελλήνων πρωταθλητών.

Ο Νίκος Κουρτίδης δήλωσε 400 κιλά στο σύνολο της κατηγορίας των 105 κιλών και βρίσκεται στη 15η θέση, μεταξύ των 20 που συμμετέχουν σε αυτήν. Έτσι, θα αγωνιστεί στις 10.30 ώρα Ελλάδας, στις 18 Αυγούστου, στο δεύτερο γκρουπ της κατηγορίας.

Ο Κώστας Γκαρίπης και ο Τάσος Τριανταφύλλου αγωνίζονται το πρωί της 17ης Αυγούστου, στις 10.30, στο δεύτερο γκρουπ της κατηγορίας των 94 κιλών. Στην κατηγορία αυτή, μετέχουν 18 αθλητές και οι δύο Έλληνες πρωταθλητές βρίσκονται στη 16η και τη 17η θέση αντίστοιχα.

Τέλος, η 17χρονη Βικτωρία Μαυρίδου ολοκληρώνει το πρόγραμμα στο γυναικείο τουρνουά, στις 14:00, στις 16 Αυγούστου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες βρίσκεται στην ένατη θέση των συμμετέχουσων.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube