Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία των εθνικών μπιτς βόλεϊ στο Πεκίνο. Οι Ελληνίδες αθλήτριες έκαναν πρωινές προπονήσεις σε βοηθητικό γήπεδο της ολυμπιακής εγκατάστασης. Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη ήταν αυτές που ξεκινήσαν πρώτες προπόνηση και το βάρος έπεσε σε ασκήσεις σέρβις, μπλοκ και άμυνας. Εν συνεχεία παραχώρησαν συνέντευξη σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο που βρίσκεται στην Κίνα για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Άλλωστε, πρόκειται για ένα άθλημα, όπου οι Αμερικανοί έχουν πολλές και μεγάλες συμμετοχές, με κορυφαία αυτή των Γουόλς/Μέι, που φαντάζουν φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Από κει και πέρα, μετά τις Θάλεια/Μαρία, προπονήθηκαν οι Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη. Το πρόγραμμα τους ήταν παρόμοιο με αυτό των Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη, δηλαδή περιελάμβανε ασκήσεις σέρβις, μπλοκ και άμυνας. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με «σαϊντ άουτ».

Οι δύο ομάδες το απόγευμα δεν προπονήθηκαν, αλλά δούλεψαν στην ανάλυση των αντιπάλων τους και την τακτική. Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη είδαν dvd με αγώνες των Σβάιγκερ/Σβάιγκερ, ενώ Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρσιάνη από ματς των Ξου/Ζιαν Ζι.

Αλέξανδρος Κουλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube