Μετά το «ασημένιο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο Ταεκβοντό, όπως είναι λογικό, η κατάκτηση του «χρυσού» μεταλλίου αποτελεί τον στόχο του Αλέξανδρου Νικολαίδη. «Οποιοσδήποτε αθλητής έχει διανύσει μία καλή χρονιά, στοχεύει στο χρυσό. Προσωπικά έχω κάνει καλή προετοιμασία και η διάκριση είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Ελπίζω τις ημέρες που πλησιάζουν να ξεκουραστώ και να πιάσω τη φόρμα μου. Ένα μετάλλιο είναι πάντα μετάλλιο, είτε είναι χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο. Μέχρι στιγμής, πάντως, η χρονιά μού έχει πάει πολύ καλά και αισιοδοξώ για την κατάκτηση της κορυφής», δήλωσε στο αθλητικό πρακτορείο ειδήσεων ο Έλληνας αθλητής.

Η συμμετοχή στην διοργάνωση του Σίδνεϊ, και σε αυτή της χώρα μας, έχει κάνει τον Νικολαίδή να περιμένει την διοργάνωση με λιγότερο άγχος αυτήν την φορά, αλλά και με ανυπομονησία. «Σίγουρα έχω λίγο και από τα δύο και είναι φυσιολογικό. Τέσσερα χρόνια περίμενα αυτή τη διοργάνωση. Όλες οι διοργανώσεις είναι σημαντικές, αλλά την αξία που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν την έχει καμία. Το άγχος μου, πάντως, περιορίζεται αυτή τη φορά και αυτό γιατί είναι η τρίτη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς. Άγχος υπήρχε στην πρώτη μου συμμετοχή στο Σίδνεϊ και στην Αθήνα, όπου αγωνίστηκα μπροστά στο κοινό μας. Τώρα οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να μην υπάρχει άγχος. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα "φόρτωμα" προσδοκίας καλών επιδόσεων», είπε ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το θέμα του ντόπινγκ, είπε πως δεν ξέρει τι θα έκανε αυτός αν χρειαζόταν σε μικρότερη ηλικία να πάρει αναβολικά. «Σε μικρότερη ηλικία, δηλαδή στα 21 ή στα 22 μου, αν θα έπρεπε να πάρω κάποιες ουσίες για να διακριθώ, δεν ξέρω τι θα έκανα... Αν ερχόταν κάποια στιγμή το δίλλημα: Είμαι σε ένα άθλημα που ξέρω ότι κάνουν χρήση άλλοι αθλητές και για να διακριθώ πρέπει να κάνω και εγώ ή σταματάω και ψάχνω κάτι άλλο να κάνω για τα βγάλω τα προς το ζην, τότε θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά», τόνισε ο Νικολαίδης, ο οποίος στη συνέχεια δικαιολόγησε τους αθλητές που κάνουν χρήση των συγκεκριμένων ουσιών.

«Ίσως οι Έλληνες, που κακώς έκαναν χρήση αναβολικών, να τα πήραν για να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους. Κανείς πάντως δεν πρέπει να πιστεύει ότι και οι 11 της άρσης βαρών θα πήγαιναν στους Ολυμπιακούς με τη νοοτροπία του ότι θα έβγαιναν πρώτοι, επειδή ήταν ντοπαρισμένοι... Όλα αυτά είναι κατακριτέα και δε συνάδουν με την ιδέα του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Είναι δύσκολες αποφάσεις και να είναι σίγουροι όλοι ότι τα παιδιά που κάνουν χρήση αναβολικών είναι τα πρώτα που στεναχωριούνται, καθώς η δική τους υγεία μπαίνει στη λαιμητόμο. Στο ταεκβοντό, που είναι άθλημα τακτικής, δεν χρειάζεται. Χρειάζεται μόνο σε αυτά των επιδόσεων. Ευτυχώς το ταεκβοντό είναι τελευταίο στη λίστα επικινδυνότητας της WADA», ανέφερε κλείνοντας ο αθλητής του ταεκβοντό.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube