Μπορεί την Πέμπτη να έχει αποφασιστεί να εξεταστεί η υπόθεση της συμμετοχής ή όχι της Κατερίνας Θάνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις της. Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια ανοιχτού και κλειστού στίβου θα στείλει εξώδικο και δε θα παρουσιαστεί, ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει, την ίδια μέρα στο Πεκίνο. Στη συνέχεια, την απόφαση θα την εισηγηθεί η εκτελεστική επιτροπή, που θα αποφασίσει οριστικά τι μέλλει γενέσθαι με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Στη διαδικασία είχε προσκληθεί να δώσει το «παρών» και η πλευρά της Θάνου, η οποία αποφάσισε να μην παραστεί η ίδια, ούτε βέβαια να εκπροσωπηθεί από τον νομικό της σύμβουλο. Αυτό, αφού δεν έχει ενημερωθεί για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν, στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ιωαννίδη, τον νομικό σύμβουλο της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στα 100 μέτρα, θεωρείται απίθανο η ΔΟΕ να αποφασίσει για την τύχη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, μέσα στις επόμενες δύο μέρες.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube