Στοιχεία για την Τελετή Έναρξης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσαν οι Κινέζοι διοργανωτές δύο ημέρες πριν ανοίξει η «αυλαία» της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης του πλανήτη. Όπως έγινε γνωστό, η τελετή έναρξης και λήξης θα αρχίσει στις 8μμ. για την Κίνα (15:00 ώρα Ελλάδας) και η διάρκειά της θα είναι περίπου 3,5 ώρες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Οργανωτικής Επιτροπής, Ζανγκ Χεπίνγκ, πριν από την Τελετή θα προηγηθεί μια παράσταση 75 λεπτών με λαϊκή και εθνική τέχνη από 28 ομάδες από ολόκληρη τη χώρα. Σε ό,τι αφορά το κεντρικό κομμάτι της Τελετής, η καλλιτεχνική εμφάνιση, θα διαρκέσει μια ώρα και θα χωριστεί σε δύο μέρη. Το ένα θα υπογραμμίζει τον αρχαίο πολιτισμό της Κίνας και το άλλο θα τονίζει τη σύγχρονη εποχή της χώρας, ενώ στο τέλος θα έρθει το τραγούδι του μουσικού θέματος των Αγώνων, που θα ερμηνεύσουν ο Κινέζος Λιού Χουάν και η Βρετανίδα Σάρα Μπράιτμαν.

Το υπόλοιπο διάστημα της Τελετής, το οποίο θα έχει διάρκεια 2,5 ωρών, θα περιλαμβάνει διάφορα Ολυμπιακά τελετουργικά και παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης από τον Κινέζο Πρόεδρο, Χου Τζιντάο, της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και της παρέλασης των αθλητών.

Να σημειωθεί ότι οι αντιπροσωπείες από τις 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, σύμφωνα με τη σειρά των απλοποιημένων κινεζικών χαρακτήρων.

«Το πάθος θα φωτιστεί τη νύχτα της 8ης Αυγούστου, προσφέροντας μια εντυπωσιακή παράσταση στις χιλιάδες θεατών στο Εθνικό Στάδιο, καθώς και στους εκατοντάδες εκατομμυρίων εκτός αυτού», δήλωσε ο Ζανγκ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube