Να επαναλάβει το κατόρθωμα που πραγματοποίησε το "είδωλό" του, προ δωδεκαετίας, θέλει ο Άντι Μάρεϊ. Ο κορυφαίος Βρετανός τενίστας στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έχοντας πάντα την ανάμνηση του Αντρέ Αγκάσι να επικρατεί στον τελικό, του Ισπανού Σέργκι Μπρουγκέρα, στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα.

Ο Μάρεϊ μπορεί τότε να ήταν μόλις εννιά χρονών, όμως το χρυσό του Αγκάσι ήταν από τις πρώτες ολυμπιακές αναμνήσεις του. Τώρα, 12 χρόνια μετά, ο 21χρονος Βρετανός πιστεύει πως έχει όλα τα φόντα στο να πετύχει το ίδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Όταν ήμουν μικρότερος, το να βλέπω τον Αγκάσι να κερδίζει ήταν το κάτι άλλο. Τώρα, θεωρώ τιμή και προνόμιο να έχω κι εγώ μια τέτοια ευκαιρία και ελπίζω να επαναλάβω το κατόρθωμά του», ήταν τα πρώτα λόγια του και πρόσθεσε πως: «Το να έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι υπέροχο. Ανυπομονώ να βρεθώ στο κορτ για το πρώτο μου παιχνίδι».

Ο Μάρεϊ, όντας νικητής στο τουρνουά του Σινσινάτι, έχει μια επιπλέον αυτοπεποίθηση, για τη νέα αυτή πρόκληση. «Νιώθω αρκετά καλά. Θα βρίσκονται εκεί όλοι οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου, αλλά βασιζόμενος στη φόρμα, στην οποία βρίσκομαι αυτόν τον καιρό, δε βλέπω τον λόγο, γιατί να μην πάρω κάποιο μετάλλιο. Το να συμμετέχεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σπάνια ευκαιρία, λίγοι αθλητές μπορούν να περηφανεύονται ότι το έχουν κάνει στην καριέρα τους. Η αλήθεια είναι, ότι θα είναι δύσκολο για όλους, όσους πήραν μέρος στο τουρνουά στο Σινσινάτι, αλλά το μόνο που αρκεί, είναι να φτιάξεις το σωστό πρόγραμμα και να προσπαθήσεις για το καλύτερο…»

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κρητικός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube