Το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες δε λείπει από τη συλλογή της Βούλας Κοζομπόλη στην καριέρα της στις ελληνικές και διεθνείς πισίνες, όμως η διεθνής πολίστρια θέλει άλλο ένα στο Πεκίνο. Αυτό, αφού οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι η τελευταία της διοργάνωση, πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Το τελευταίο, η διεθνής φουνταριστή το ξεκαθάρισε την Κυριακή, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

«Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε πάνω στα λάθη μας. Η κοινή προετοιμασία με την Ουγγαρία στον Άγιο Κοσμά πήγε πολύ καλά. Λάθη, όμως, έγιναν. Αυτά θα δουλεύουμε μέχρι τέλους, προκειμένου να τα διορθώσουμε», ήταν οι αρχικές δηλώσεις της Κοζομπόλη, που στη συνέχεια συμπλήρωσε πως: «Σίγουρα, στο Πεκίνο πάμε ως δεύτερες, ούσες «ασημένιες» Ολυμπιονίκες στην Αθήνα το 2004, δεν το βλέπω, όμως, έτσι. Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουν αλλάξει πολλά και έχουν προηγηθεί αρκετές διοργανώσεις. Από την άλλη, όμως, μία Ολυμπιάδα είναι εντελώς διαφορετική σε όλους τους τομείς και, κυρίως, τη ψυχολογία, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση, όπως Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πρωταρχικός μας στόχος στο Πεκίνο είναι η εξάδα. Αυτό είναι βασικό, διότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε στο τουρνουά και να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα. Αν βγούμε τέταρτες στον όμιλο, τότε όλα τελειώνουν, καθώς θα παίξουμε για τις θέσεις 7-8».

Καταλήγοντας, τόνισε πως: «Για μένα, αυτή θα είναι η τελευταία μου συμμετοχή με την Εθνική ομάδα. Σίγουρα, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, βρίσκεται η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Θα ήθελα να κλείσω, έτσι, την καριέρα μου. Βέβαια, πρόκειται για ένα επίτευγμα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι και θα κριθούν στο γκολ. Δεν υπάρχει ο εύκολος αντίπαλος, που θα τον κερδίσεις με πολλά τέρματα διαφορά. Το θέμα είναι να είμαστε ψύχραιμοι και σοβαροί στα κρίσιμα σημεία και να έχουμε "καθαρό" μυαλό. Αυτό που συνέβη, δηλαδή, στη Μάλαγα, όπου χάναμε τις νίκες στο τέλος, να μη συμβεί και τώρα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube