Την ευθύνη για πολλές επιθέσεις που έγιναν στην Κίνα μεταξύ των οποίων αυτής της 5ης Μαΐου εναντίον του λεωφορείου στην Σανγκάη, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς ανέλαβε στρατιωτικός διοικητής Σεϊφουλάχ του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν. Όπως και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Γουενγκτζού στις 17 Ιουλίου και τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον τριών λεωφορείων στην επαρχία Γιουνάν στις 21 Ιουλίου. Μάλιστα, μέσω βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν λίγες μέρες ο συγκεκριμένος άνθρωπος προανήγγειλε και άλλες επιθέσεις.

«Το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν προειδοποιεί ακόμη μια φορά την Κίνα. Στόχος μας είναι να πλήξουμε τα νευραλγικά σημεία που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα επιτεθούμε στις πόλεις της κεντρικής Κίνας, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί», αναφέρει ο στρατιωτικός αξιωματούχος του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν.

Όπως εκτιμούν στο ιδιωτικό πρακτορείο Stratfor, το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν αποτελεί άλλη επωνυμία του Ισλαμικού Κόμματους του Ανατολικού Τουρκεστάν, το οποίο είναι αυτονομιστική οργάνωση των Ουϊγούρων που επιδιώκει τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στην μουσουλμανική κινεζική επαρχία του Σιντζιάνγκ, στο δυτικό τμήμα της Κίνας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube