Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της ομάδας των ΗΠΑ εν όψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς συνέτριψε με 120-65 τον Καναδά στο Λας Βέγκας. Οι νικητές παρουσίασαν σπουδαίο θέαμα και έδειξαν σημάδια ομοιογένειας, αν και η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν χαμηλή. Οι Ντουέιν Ουέιντ, Καρμέλο Άντονι και Μάικλ Ρεντ πέτυχαν από 20 πόντους για το συγκρότημα του Μάικ Σιζέφσκι, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Λεμπρόν Τζέιμς. Από τον Καναδά, που δεν κατάφερε να προκριθεί στο Πεκίνο μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά της Αθήνας, ο Ζερμέιν Άντερσον είχε 18 πόντους.

«Θέλουμε το χρυσό μετάλλιο. Ψάχνουμε την εξιλέωση», δήλωσε ο Καρμέλο Άντονι δείχνοντας την αποφασιστικότητα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας του να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από συνεχείς «σφαλιάρες» σε μεγάλες διοργανώσεις.

Οι πόντοι των ΗΠΑ: Ουέιντ 20, Ρεντ 20, Άντονι 20, Μπράιαντ 15, Ουίλιαμς 14 (5 ασίστ), Πολ 11 (8 ασίστ), Χάουαρντ 6 (7 ριμπ., 3 τάπες), Μπος 6, Μπούζερ 4, Πρινς 4, Κιντ. Οι Αμερικανοί ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους με τέσσερα φιλικά στην Κίνα απέναντι σε Τουρκία, Λιθουανία, Ρωσία και Αυστραλία κατά σειρά.

Δείτε στιγμιότυπα από το φιλικό:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube