Η εθνική Αυστραλίας στερήθηκε των υπηρεσιών του Ματ Νίλσεν στο Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία, επειδή η ομοσπονδία μπάσκετ της «χώρας των καγκουρό» δεν πλήρωσε την ασφάλεια που ζητούσε η Λιέτουβος Ρίτας για να τον αφήσει ελεύθερο. Για να μη βρεθεί ξανά, λοιπόν, προ απροόπτου, ο πρώην φόργουορντ του ΠΑΟΚ πλήρωσε από την τσέπη του τα λεφτά που ζητούσε ο λιθουανικός σύλλογος και θα ταξιδέψει κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή στο Πεκίνο, ώστε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«’Καθάρισα’ με αυτήν την ιστορία, καλύπτοντας την ασφάλεια. Δεν ήθελα να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου χωρίς να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Αυτός ο τρόπος δεν είναι ο καλύτερος, δηλαδή να πληρώσεις, αλλά ήταν ο μοναδικός».

Ο 30χρονος, αρχηγός, πλέον, του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, συμπλήρωσε πως: «Είναι μεγάλη στιγμή το γεγονός ότι θα είμαι αρχηγός της ομάδας και αποτελεί τιμή να παίζεις για τη χώρα σου. Το να είμαι ο αρχηγός της Αυστραλίας στο Πεκίνο είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσα να φανταστώ στην καριέρα μου».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube