Ένα... ιατρικό θαύμα θα χρειαστεί ο Κρίστιαν Όλσον για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Σουηδός τριπλουνίστας υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό στο τέταρτο άλμα του στο διεθνές μίτινγκ στίβου της Στοκχόλμης. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστώ στην Κίνα. Θα πρέπει να καθίσω και να σκεφτώ αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσω την καριέρα μου», δήλωσε απογοητευμένος ο 28χρονος αθλητής, που το 2004 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα, αλλά έκτοτε έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς.

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Κενυάτης Αμπουμπακέρ Κακί σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στα 1.000 μέτρα, σημειώνοντας χρόνο 2.13.93 και "κατεβάζοντας" κατά 2,5 δευτερόλεπτα την προηγούμενη επίδοση, το 2.16.30 του Γάλλου Μεχντί Μπααλά από τις 2 Ιουλίου στο Στρασβούργο. Αυτός ο χρόνος αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

"Σούπερ" ήταν και η Νάιντε Γκόμεζ στο μήκος. Η Πορτογαλίδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2006 στο Γκέτεμποργκ, ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 7.04, παίρνοντας την πρώτη θέση. Το ίδιο άλμα είχε κάνει και η Ρωσίδα Λιουντμίλα Κολτσάνοβα στις 22 Ιουνίου στο Ανσί, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Απίστευτη επίδοση από τη Μεσερέτ Ντεφάρ στα 5.000 μέτρα. Η Αιθιοπέζα πρωταθλήτρια σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα, την κορυφαία φετινή και έκανε ρεκόρ αγώνων, τρέχοντας την απόσταση σε 14.12.60, ήτοι περίπου ένα λεπτό από το παγκόσμιο ρεκόρ της Τιρούνες Ντιμπάμπα (13.11.63).

Εκπληκτικός, για ακόμη μια φορά, ήταν ο Τάιρον Ρόμπλες. Ο Κουβανός εμποδιστής, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μέτρα με εμπόδια, έκανε 12.91, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, με τις δύο προηγούμενες (12.87 και 12.88) να είναι δικές του. Αυτός ο χρόνος αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Η Ελενα Ισινμπάγεβα μπορεί να μην πλησίασε το παγκόσμιο ρεκόρ (5.02) στο επί κοντώ, όμως το 4.85 της έδωσε την πρώτη θέση και δημιούργησε νέο ρεκόρ αγώνων. Η Ρωσίδα σούπερ σταρ απέτυχε τρεις φορές στα 4.95.

Στο μίτινγκ ξεχώρισε, επίσης, η νίκη του Ασάφα Πάουελ επί του Ουσάιν Μπολτ στα 100 μέτρα. Ο Τζαμαϊκανός είχε χρόνο 9.88, ένα εκατοστό λιγότερο από τον συμπατριώτη του, ο οποίος στις 31 Μαΐου του "έκλεψε" το παγκόσμιο ρεκόρ με 9,72 (η επίδοση του Πάουελ ως τότε ήταν 9,74).

Η Μπλάνκα Βλάσιτς έδειξε πως δε βρίσκετα στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο μήνα. Η Κροάτισσα, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ύψος, πέρασε μόνο τα 2.02, αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 2.05. Πάντως, πήρε την πρώτη θέση από τη Ρωσίδα, "χρυσή" Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Γέλενα Σλεσαρένκο, που πέρασε μόλις τα 2.00 μέτρα.

Πρωτιά για τον Σουηδό Στέφαν Χολμ στους άνδρες με 2.30, την Αμερικανίδα Σάνια Ρίτσαρντς στα 400 μέτρα των γυναικών με 50.38 και τον Ρουμάνο Μάριον Οπρέα στο μήκος ανδρών με 17.25.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube