Εντυπωσιασμένος από την απόδοση της ελληνικής ομάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας δήλωσε ο προπονητής της Ισπανίας, πρώτης κατά σειρά αντιπάλου της επίσημης αγαπημένης στο Πεκίνο, Αΐτο Ρενέσες.

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Σε αυτόν υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν πλεονέκτημα αφού έχουν βρει ρυθμό μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά: η Ελλάδα, που μας έχει εντυπωσιάσει, και η Γερμανία. Ο συνεργάτης μου, Χοακίν Κόστα, παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες της Αθήνας και εντυπωσιάστηκε από την ελληνική ομάδα. Έχουν καλούς ψηλούς που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα κοντά στο καλάθι ή να σουτάρουν από μακριά. Οι δικοί μας ψηλοί δεν είναι συνηθισμένοι να μαρκάρουν μακριά από το καλάθι», δήλωσε ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Μπανταλόνα.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες του δευτέρου γκρουπ των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε: «Η ομάδα των ΗΠΑ διαθέτει σπουδαία ονόματα, τα οποία γνωρίζουμε όλοι, αλλά μένει να φανεί πώς θα λειτουργήσουν σαν σύνολο. Ελπίζω να παρουσιάσουν μία καλύτερη ομάδα από τις τελευταίες διοργανώσεις. Η Γερμανία ήταν ανέκαθεν αντίπαλος που μας δυσκόλευε, η Κίνα παίζει μπροστά στο κοινό της, ενώ η Ανγκόλα θεωρητικά θα είναι η τελευταία του ομίλου».

Αναφερόμενος στις βλέψεις της ομάδας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μπούμε στην τετράδα. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε προσγειωμένοι, αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες. Αν μπορέσουμε να αποδώσουμε το 100% θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος», τόνισε.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube