Στην 31η αγωνιστική της SuperLiga, ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Σπόρτινγκ Μπράγκα-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Με νίκη αναμένεται να συνεχίσουν Μπενφίκα και Πόρτο, ενώ πολλά παιχνίδια είναι βαθμολογικά αδιάφορα.

Το ματς της αγωνιστικής

Σπόρτινγκ Μπράγκα - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Σπουδαίο παιχνίδι, με τη γηπεδούχο Μπράγκα να είναι το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά και οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Και οι δύο αντίπαλοι θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μπενφίκα, αφού ο χαμένος θα χάσει πολύτιμο έδαφος. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα στις δύο ομάδες και αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Τη νίκη που θα τη κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας θέλει η Μπενφίκα με αντίπάλο την πάντα υπολογίσιμη Μπελενένσες. Οι «Λουζιτανοί» είναι το φαβορί της αναμέτρησης και αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσουν.

Δύσκολο παιχνίδι για την Πόρτο, με αντίπαλο την πολύ καλή φέτος, Μαρίτιμο. Οι «Δράκοι» θέλουν μόνο νίκη, ώστε να συνεχίσουν να διεκδικούν με αξιώσεις την 2η θέση, αλλά και για να παραμείνουν στο κυνήγι της Μπενφίκα.

Στην Κοίμπρα, η αδιάφορη Ακαδέμικα νίκησε την Μποαβίστα και βελτίωσε αισθητά τη βαθμολογική της θέση. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και επικράτησαν δίκαια απέναντι σε μια νωθρή Μποαβίστα.

Παιχνίδι γοήτρου αυτό ανάμεσα σε Σετουμπάλ και Ρίο Άβε, με τους φιλοξενούμενους να είναι το φαβορί απέναντι στους απογοητευμένους γηπεδούχους.

Η Ζιλ Βιθέντε θα προσπαθήσει να σφραγίσει τη σωτηρία της απέναντι στην απογοητευτική στα τελευταία παιχνίδια, Ουνιάο Λειρία.

Εύκολη αποστολή έχει η Νασιονάλ στα νησιά Μαδέιρος, απέναντι στην ήδη υποβιβασθείσα Εστορίλ και δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Αδιάφορο ντέρμπι ουραγών, ανάμεσα σε Μορεϊρένσε και Μπέιρα Μαρ, αφού και οι δύο αντίπαλοι έχουν πάρει ήδη το δρόμο για την 2η κατηγορία.

Μόνο νίκη θέλει η Γκιμαράες, απέναντι στην Πεναφιέλ, η οποία ήδη πανηγυρίζει την παραμονή της. Οι γηπεδούχοι θέλουν το τρίποντο για να παραμείνουν στο κυνήγι της Μποαβίστα.



Συνοπτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Ακαδέμικα-Μποαβίστα 1-0
(37' Λουσιάνο)

Σετουμπάλ-Ρίο Άβε

Ζιλ Βιθέντε-Λεϊρία

Νασιονάλ-Εστορίλ

Μορεϊρένσε-Μπέιρα Μαρ

Μπενφίκα-Μπελενένσες

Πόρτο-Μαρίτιμο

Μπράγκα-Σπόρτινγκ

Γκιμαράες-Πεναφιέλ


Η βαθμολογία (σε 30 αγώνες)


Μπενφίκα 58
Σπόρτινγκ 55
Μπράγκα 54
Πόρτο 54
Μποαβίστα 49*
Γκιμαράες 47
Ρίο Άβε 43
Μπελενένσες 42
Μαρίτιμο 42
Σετουμπάλ 36
Νασιονάλ 35
Λεϊρία 37
Πεναφιέλ 37
Ακαδέμικα 36*
Ζιλ Βιθέντε 33
Εστορίλ 26
Μπέιρα Μαρ 26
Μορεϊρένσε 26

* Έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο.

Επιμέλεια: Τρύφωνας Μαντάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube