Ύστερα από την επιτυχία που σημείωσε το πρώτο Φεστιβάλ Νεανικών Μουσικών Συγκροτημάτων, που διοργάνωση ο Δήμος Γαλατσίου στις αρχές του καλοκαιριού του 2005, η δημοτική αρχή της πόλης προχωρά ήδη γοργά σε νέα διοργάνωση με τη συμμετοχή πολλών μουσικών συγκροτημάτων. Τόσο των νέων και ήδη καθιερωμένων, όσο και κάποιων «γερόλυκων», που ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους από το Γαλάτσι και τους γύρω Δήμους.

Η διοργάνωση στην οποία όλα τα συγκροτήματα θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς, θα γίνει ως εξής:

1) Ημερομηνίες

Α) Πέμπτη 10 Ιουλίου: Για νέα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, που δεν έχουν πείρα από ανάλογες δημόσιες συναυλίες.

Β) Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Ιουλίου: Για πιο έμπειρα και γνωστά, αλλά και αποδεκτά από όλους νεανικά ή και «αρχαιότερα» συγκροτήματα.

2) Χώρος διοργάνωσης της συναυλίας

Το ανοικτό αμφιθέατρο του άλσους Βεΐκου, όπου είχε πραγματοποιηθεί και το πρώτο φεστιβάλ.

3) Χρόνος

Α) Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν στις 20:00 ακριβώς και θα ολοκληρώνονται γύρω στις 23:00

Β) Κάθε συγκρότημα θα έχει στη διάθεσή του 20-25 λεπτά, στα οποία θα περιλαμβάνεται και ο χρόνος ρύθμισης των μουσικών του οργάνων.

4) Είδη μουσικής

Χωρίς περιορισμό. Αυτό που θα παίξει ρόλο είναι η αισθητική της δημιουργίας και το επίπεδο της απόδοσης κάθε συγκροτήματος.

Ο Δήμος Γαλατσίου προσκαλεί τα μουσικά συγκροτήματα του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών (Άνω Πατησίων, Κυψέλης, Φιλοθέης, Ψυχικού) να δηλώσουν το ταχύτερο δυνατό συμμετοχή στο δεύτερο Φεστιβάλ Μουσικών Συγκροτημάτων της πόλης του Γαλατσίου. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν 24 μουσικά συγκροτήματα, τόσο της ροκ, όσο και της έντεχνης ελληνικής μουσικής σκηνής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube