Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επισήμως ο Νίκολα Πέκοβιτς. Όχι, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν ανακοίνωσε (ακόμη) την απόκτηση του 22χρονου σέντερ της Παρτιζάν, αλλά την… πρόλαβε η εταιρεία μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Μαυροβούνιο άσο. Στην επίσημη ιστοσελίδα της, http://www.beobasket.co.yu, αναφέρεται πως «ο Νίκολα Πέκοβιτς, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρωλίγκας, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό».

Ο Πέκοβιτς πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης την κατάκτηση του πρωταθλήματος Σερβίας με την Παρτιζάν. Η συμφωνία του με το «τριφύλλι» αφορά τριετές συμβόλαιο, έναντι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως και είναι δεδομένη, παρά το γεγονός ότι ο παίκτης αναμένεται να επιλεγεί στον δεύτερο γύρο των ντραφτ του ΝΒΑ. Φέτος ο Πέκοβιτς είχε 16,4 πόντους (77,3% στις βολές, 58,4% στα δίποντα) και 6,9 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Υπογράφει ο Βεργίνης

Μετά την απόκτηση του Νίκολα Πέκοβιτς, ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει πιθανότατα σήμερα τη δεύτερη μεταγραφή του. Ο λόγος για τον Δημήτρη Βεργίνη, που αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο, έναντι 250.000 ευρώ ετησίως. Στο φετινό πρωτάθλημα ο ξανθομάλλης άσος είχε 10,1 πόντους (86% στις βολές, 37% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα), 2 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και 1 κλέψιμο, κατά μέσο όρο, σε 23,8 λεπτά ανά αγώνα και 25 συμμετοχές.

Ο 21χρονος πλέι μέικερ μέχρι πρότινος του ΠΑΟΚ θα δοθεί δανεικός, αφού οι θέσεις στα γκαρντ είναι ρεζερβέ με την παρουσία των Διαμαντίδη, Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους. Ακόμη και αν ο Λιθουανός αποφασίσει να αποχωρήσει, όπως έχει δικαίωμα να πράξει μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα γίνουν κινήσεις για την απόκτηση μεγάλου ονόματος, με τον Τερέλ ΜακΙντάιρ της Σιένα να είναι στο προσκήνιο.

Όσον αφορά στον Αντώνη Φώτση, μετά τη συμφωνία για την υπογραφή τριετούς συμβολαίου με τον παίκτη, χθες ενημερώθηκε η Ντιναμό Μόσχας από τον Παναθηναϊκό πως θα της καταβληθεί το μπάι άουτ των 160.000 ευρώ που προβλέπεται στο συμβόλαιό του και θα ανοίξει ο δρόμος για τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube