Δε θα βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ο Πολ Πιρς. Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη φανέλα των Σέλτικς, ο γκαρντ των «πράσινων» δε θα δει το όνομά του στη λίστα του Μάικ Σιζέφσκι, για το Ολυμπιακό τουρνουά στην κινεζική πρωτεύουσα.

Εκτός της επιλογής έθεσε εαυτόν, όμως και ο Τόντσι Μπίλαπς, λόγω οικογενειακών προβλημάτων. «Όλα είναι θέμα του τι θες και του τι πρέπει να κάνεις», τόνισε ο άσος των Πίστονς στο ESPN, συμπληρώνοντας πως: «Ένα πράγμα που δεν έχω κατακτήσει είναι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονούσα να αγωνιστώ στο Πεκίνο. Αυτό ήθελα πραγματικά. Έχω διδαχτεί, όμως, πως η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη και πάνω από οτιδήποτε άλλο».

Όμως, σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους, ο Τζέισον Κιντ υπολογίζεται κανονικά από τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο Τζερι Κολάντζελο, γενικός μάνατζερ της ομάδας, θεωρεί σημαντική την παρουσία του γκαρντ των Μάβερικς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Ο Τζέισον είναι βασικός υποψήφιος για τη δωδεκάδα κι αυτό γιατί είναι ηγέτης. Ως πόιντ γκαρντ είναι ο κορυφαίος, για να μοιράζει την μπάλα. Επίσης, έχει εκπληκτικές σχέσεις με πολλούς από τους υπόλοιπους διεθνείς παίκτες, που θα δώσουν το «παρών» στην αποστολή. Αν είχες ένα χαρτί και έγραφες τα «πλην» και τα «συν», είναι ξεκάθαρο πως τα "συν" θα ήταν περισσότερα, όσον αφορά την παρουσία του Κιντ».

Η οριστική σύνθεση της «ντριμ τιμ» για το Πεκίνο θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Μάικ Σιζέφσκι θα έχει να επιλέξει, ανάμεσα σε 33 παίκτες. Οι σίγουροι της αποστολής θεωρούνται πως είναι: οι Τζέισον Κιντ, Κρις Πολ, Ντερόν Ουίλιαμς, Κόμπι Μπράιαντ, Ντουέιν Ουέιντ, Μάικλ Ρεντ, ΛεΜπρον Τζέιμς, Καρμέλο Αντονι, Κρις Μπος, Κάρλος Μπούζερ και Ντουάιτ Χάουαρντ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube