Η εθνική μπάσκετ της Ισπανίας θα έχει στη διάθεσή της τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η άρνηση τον Ράπτορς να του δώσουν τη σχετική άδεια να συμμετάσχει με τη φανέλα των παγκοσμίων πρωταθλητών στην κινεζική πρωτεύουσα, οδήγησε σε «διαζύγιο» τις δύο πλευρές. Οι Καναδοί ακύρωσαν το συμβόλαιο που είχαν, εν ισχύ, με τον διεθνή Ισπανό φόργουορντ, αφού δε δέχονταν να ακολουθήσει ο 30χρονος άσος την ισπανική αποστολή, όντας τραυματίας.

Ακόμα οι Ράπτορς βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ, μετά τον τραυματισμό του παίκτη στο Ευρωμπάκετ της Ισπανίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ήδη, αρκετές ομάδες από την πατρίδα του έχουν βάλει στο «μάτι» τον πρώην NBAer, που δε δείχνει αρνητικός να επιστρέψει στην Ευρώπη. Πρώτες και καλύτερες ενδιαφέρονται οι Ρεάλ και Μάλαγα.

«Υπογράψαμε όλοι μαζί ένα συμφωνητικό, οι Ράπτορς, η ισπανική ομοσπονδία, η ασφαλιστική εταιρία και εγώ. Ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για όλες τις πλευρές. Η εξέλιξη αυτή μου «ανοίγει την πόρτα» για να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ήταν η εξήγηση του Γκαρμπαχόσα για την αποχώρησή του από τον «μαγικό κόσμο».

«Καμία ομάδα δεν έχει επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της για μένα. Θα ακούσω τις προτάσεις, όσων ενδιαφέρονται. Είμαι αρκετά καλά και έχω την άδεια των γιατρών. Προσπαθώ να αποκτήσω ρυθμό και φυσική κατάσταση», τόνισε, ενώ μίλησε και για την εμπειρία του αμερικανικού πρωταθλήματος. «Το καλύτερο όλων ήταν ότι έζησα αυτήν την εμπειρία και έπαιξα στο καλύτερο πρωτάθλημα. Το χειρότερο ήταν ο τραυματισμός μου».

Μετά τον τραυματισμό του στο Ευρωμπάσκετ, ο «Γκάρμπα» αγωνίστηκε σε εφτά ματς με τη φανέλα των Ράπτορς, αφού τον Δεκέμβριο υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον αστράγαλο.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Λουίς Σάεθ, τόνισε πως: «Ο Χόρχε έχει ξεπεράσει απολύτως τον τραυματισμό του και αυτά είναι τα καλύτερα νέα για μας».

Ο Γκαρμπαχόσα συμπεριλήφθηκε στους 15 διεθνείς που κλήθηκαν από τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Αϊτο Ρενέσες, στην προετοιμασία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube