Οριστικά εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου θα μείνει ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, με τη φανέλα της εθνικής Λιθουανίας. Έτσι, ο Ριμάντας Γκρίγκας θα πρέπει να φτιάξει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τον διεθνή γκαρντ του Ολυμπιακού. Ο «Μάτσε» αντιμετωπίζει, εδώ και αρκετούς μήνες, πρόβλημα στη μέση του και για αυτό έχασε τα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» από τον Μάρτιο και μετά. Ήδη, οι Λιθουανοί απέσυραν το όνομά του από τους υποψήφιους να συμμετάσχουν στην αποστολή των «πρασινοκίτρινων» για τη "γιορτή" του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο 28χρονος γκαρντ ζήτησε να μείνει εκτός αποστολής, ώστε να αποθεραπευτεί έγκαιρα και να μπορέσει να δώσει το «παρών» στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, αν βρίσκεται, βέβαια, στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Ήδη, όπως έχει γνωστοποιηθεί, εκτός του τουρνουά μπάσκετ του Πεκίνου, θα μείνουν, από πλευράς των πρωταθλητών Ευρώπης του 2003, οι τραυματίες Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις, Αρτούρας Γιομάντας, όπως και ο Ζιτρούνας Ιλγκάουσκας, που δεν πήρε την άδεια από τους Κλίβελαντ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube