Στην 30η αγωνιστική της SuperLiga, οι ομάδες της κορυφής δεν αναμένεται να έχουν κανένα πρόβλημα επικράτησης απέναντι σε υποδυέστερους αντιπάλους. Η Μποαβίστα όμως, διέψευσε τα προγνωστικά και παραχώρησε οδυνηρή ισοπαλία στην ουραγό Μορεϊρένσε. Αρκετά τα παιχνίδια, μεταξύ αδιάφορων βαθμολογικά ομάδων.


Το ματς της αγωνιστικής

Πεναφιέλ-Μπράγκα

Σπουδαίο παιχνίδι, με την φιλοξενούμενη Μπράγκα να είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν όμως βαθμολογικό κέρδος, αφού ενδεχόμενη επιτυχία θα τους εξασφαλίσει και τυπικά τη σωτήρια. Πάντως οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο τη νίκη, για να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Η βαθμολογικά αδιάφορη Μπελενένσες, πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Γκιμαράες. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πλέον αρκετά πίσω στην υπόθεση της ευρωπαϊκής εξόδου.

Η Μποαβίστα παραχώρησε οδυνηρή ισοπαλία στην αδύναμη, πλην επικίνδυνη όμως, Μορεϊρένσε στο "Ντο Μπέσα" και ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Οι γηπεδούχοι, αν και προηγήθηκαν στο σκορ, δέχτηκαν την ισοφάριση και έχασαν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνουν για ευρωπαϊκή έξοδο.

Η φορμαρισμένη Σπόρτινγκ, λογικά θα κάνει έναν υγιεινό περίπατο, με αντίπαλο την Ακαδέμικα, η οποία και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

Μαρίτιμο εναντίον Σετούμπαλ, στα νησιά Μαδέιρος, σε έναν αγώνα χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον, αφού οι δύο αντίπαλοι έχουν ξεμείνει από στόχους.

Στη Βίλα ντο Κόντε, η φορμαρισμένη Ρίο Άβε αντιμετωπίζει την Ζιλ Βιθέντε. Οι φιλοξενούμενοι του Ινάσιο, θέλουν βαθμό ή βαθμούς, αλλά το έργο τους προμηνύεται δύσκολο.

Άλλο ένα αδιάφορο παιχνίδι, είναι αυτό μεταξύ της Λεϊρία και της Νασιονάλ. Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς κανέναν βαθμολογικό άγχος.

Η πρωτοπόρος Μπενφίκα, αναμένεται να κάνει περίπατο στην «οικεία», για πολλούς λόγους, έδρα της Εστορίλ. Οι φιλοξενούμενοι άλλωστε θέλουν μόνο τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονται πολύ κοντά στον υποβιβασμό.

Εύκολο αναμένεται το πέρασμα της Πόρτο, από την έδρα της Μπέιρα Μαρ, αφού οι «δράκοι» είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής


Μπελενένσες-Γκιμαράες 1-0
(Σέρχιο 67')

Μποαβίστα-Μορεϊρένσε 1-1
(13' Ροοζάριο-64' Λίτο)

23/4 Σπόρτινγκ-Ακαδέμικα

24/4 Μαρίτιμο-Σετούμπαλ

24/4 Ρίο Άβε-Ζιλ Βιθέντε

24/4 Λεϊρία-Νασιονάλ

24/4 Εστορίλ-Μπενφίκα

24/4 Μπέιρα Μαρ-Πόρτο

25/4 Πεναφιέλ-Μπράγκα


Η βαθμολογία (σε 29 αγώνες)


Μπενφίκα 55

Μπράγκα 54

Σπόρτινγκ 54

Πόρτο 51

Μποαβίστα 49

Γκιμαράες 47

Ρίο Άβε 43

Μπελενένσες 42

Μαρίτιμο 39

Σετουμπάλ 36

Νασιονάλ 35

Λεϊρία 34

Πεναφιέλ 34

Ακαδέμικα 32

Ζιλ Βιθέντε 30

Εστορίλ 26

Μπέιρα Μαρ 26

Μορεϊρένσε 25


Επιμέλεια: Τρύφωνας Μαντάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube