Την πεποίθησή του πως το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να έχει ένα καλύτερο αύριο, όσον αφορά τη μείωση των επεισοδίων στα γήπεδα, αν υπάρξει η απαιτούμενη θέληση, διάθεση και υπομονή, εξέφρασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου. «Αν έχουμε καλή διάθεση, θέληση και υπομονή, θα βελτιώσουμε το ποσοστό επεισοδίων. Σίγουρα δεν είναι καλό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ σε ερώτηση που του έγινε για την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και των Πειραιωτών, επισήμανε: «Δεν είναι δικό μου θέμα. Εγώ όποτε μου’ χει ζητήσει η Εθνική ομάδα, προσπαθώ να τη βοηθήσω».

Αναλυτικά:

«Αν ειπωθεί, όπως και μετά το τρίτο παιχνίδι, ότι αυτή η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, τότε εντάξει. Καταρχήν υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ, όπως είδαμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που γέμιζαν τα γήπεδα. Αν έχουμε καλή διάθεση, θέληση και υπομονή, θα βελτιώσουμε το ποσοστό επεισοδίων. Σίγουρα αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα δεν είναι καλό, γιατί στόχος μας είναι να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Δεν είναι δικό μου θέμα για την Εθνική. Εγώ όποτε μου’ χει ζητήσει η Εθνική ομάδα, προσπαθώ να τη βοηθήσω. Υπηρετώ την Εθνική ομάδα από το 1974 και όποτε μου ζητείται, βοηθάω. Αυτή η θέση δεν απαιτείται από κανέναν, είναι θέμα άλλων να αποφασίσουν».

Για το αγωνιστικό κομμάτι τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τη διαιτησία: «Εμείς προσπαθήσαμε να μπούμε όσο πιο σοβαρά μπορούσαμε σε αυτό το παιχνίδι. Στο τρίτο δεκάλεπτο δημιουργήθηκε μια διαφορά, η οποία φαίνεται από τους αριθμούς πώς δημιουργήθηκε. Εμείς προσπαθήσαμε να επανέλθουμε, αλλά δεν μπορέσαμε. Κρατάω ότι τα παιδιά άλλαξαν τρόπο παιχνιδιού και αντιμετώπισαν σαν ίσος προς ίσο όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Αποκλειστήκαμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και φτάσαμε να παίζουμε στην έδρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει έναν συγκεκριμένο κορμό τα τελευταία 7-8 χρόνια, προσπαθήσαμε να είμαστε δυνατοί και να παίζουμε έτσι ώστε ο αντίπαλός μας να έχει ανασφάλεια μέχρι το τέλος, παρά την απειρία των παικτών μας».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ξέσπασε: «Φταίμε κι εμείς για αυτά που συμβαίνουν στις εξέδρες. Όλοι μας, τόσο οι παίκτες όσο και οι διοικήσεις των ομάδων, τι να το κάνουμε το πρωτάθλημα όταν οι συμπαίκτες μου και οι αντίπαλοι στον απέναντι πάγκο, παιδιά με τα οποία γνωριζόμαστε και μοχθούμε για τον ίδιο σκοπό, κάθονται με τις πετσέτες στα κεφάλια για να προστατευτούν από τα αντικείμενα που πέφτουν. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από εμάς».

Ο Κιντέλ Γουντς από την πλευρά του είπε: «Από την αρχή γνωρίζαμε ότι το ματς θα ήταν δύσκολο. Στην τρίτη περίοδο άνοιξε η διαφορά, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και τελικά ηττηθήκαμε αφού δεν καταφέραμε να επανέλθουμε. Δυστυχώς από όλη τη σειρά αυτό που θα θυμάμαι είναι ότι δεν παίξαμε όσο καλά θα μπορούσαμε. Θέλω οπωσδήποτε να μείνω στην ομάδα και τη νέα χρονιά. Μου αρέσει πάρα πολύ εδώ στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα όλη αυτή η χρονιά.».

Ο Λιν Γκριρ δήλωσε: «Ήταν μια περίεργη χρονιά. Αλλάξαμε προπονητή στη διάρκεια της σεζόν και αλλάξαμε όλη μας τη φιλοσοφία. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες κάναμε τεράστια προσπάθεια και φτάσαμε κοντά στο να πετύχουμε και τους τρεις στόχους που είχαμε βάλει, αλλά τελικά δεν καταφέραμε να πάρουμε κανέναν τίτλο. Αυτό σου αφήνει μια πικρή γεύση στο τέλος, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα και θέλω να μείνω. Θα έρθω τον Αύγουστο πάλι, να ξεκινήσω προετοιμασία και να πάμε του χρόνου και για τους τρεις τίτλους».

Ο Μανώλης Παπαμακάριος επισήμανε: «Υπήρχε μια ανισορροπία στα σφυρίγματα. Εμείς παίζαμε ζώνη, ο Παναθηναϊκός πίεζε, όμως μόνο οι αντίπαλοι εκτελούσαν βολές. Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά στην ομάδα από την ημέρα που ήρθε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και νομίζω ότι αυτό είναι η παρακαταθήκη για το μέλλον».

Ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε: «Το πλεονέκτημα έδρας μετράει πάρα πολύ στην Ελλάδα κι αυτό φάνηκε και στους τελικούς. Εμείς είχαμε μειονέκτημα λόγω της δεύτερης θέσης και δεν μπορέσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δεν σταματά εδώ, συνεχίζει με στόχο την κορυφή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας για τη συμπαράστασή του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε: «Πιστεύω ότι μας κόστισε η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο. Μας τρέλανε εκείνο το ματς και νομίζω ότι εκεί χάσαμε την πρώτη θέση. Κάθε χρόνο φτάνουμε κοντά στο στόχο, αλλά στο τέλος συμβαίνει το ίδιο. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό, να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες και να πάρουμε το πρωτάθλημα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Απάντηση Ολυμπιακού σε Αθηναϊκό: «Δεν έχουμε προβεί σε καμία παράτυπη ενέργεια»

«Σας θέλουμε όλους δίπλα μας»: Το κάλεσμα της ΑΕΚ Betsson BC για το ματς με τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν

Καταγγελία Αθηναϊκού για Ολυμπιακό: «Παρατυπία στη 12άδα, δεν θα κάνουμε ένσταση, οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται»

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Ήρθε επιτέλους η στιγμή η διαιτησία να γίνει επαγγελματική»

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού από τον τελικό του Stoiximan Super Cup

Μποζίκας: «Ο Ολυμπιακός έχει το ταλέντο να κατακτήσει κάθε τίτλο-Σε 2-3 εβδομάδες έτοιμοι Φαλ-Μιλουτίνοφ»

Ο Σλούκας δεν έδωσε το χέρι στον Γουόκαπ στο τέλος του Super Cup

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για Super Cup: «Κάθε τίτλος γιγαντώνει τον μύθο του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου»

Το βίντεο του ΕΣΑΚΕ από τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Stoiximan Super Cup

ΠΣΑΚΚ: Εύσημα σε Λιμνιάτη και Περιστέρι για τις ευκαιρίες στους νέους