Ακόμα δεν έχει πιστέψει πως αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας ο Πεπού Ερνάντεθ. Ο Ισπανός τεχνικός παρουσιάστηκε απογοητευμένος από αυτήν την εξέλιξη και θεώρησε πως δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του 50χρονου τεχνικού, κατά την έξοδό του από το γραφείο του Χοσέ Λουίς Σάεθ, προέδρου της ομοσπονδίας.

«Με ή χωρίς αιτία, το σίγουρο είναι πως έχω απολυθεί. Από εδώ και πέρα θα δημιουργήσουν τους λόγους και τις αιτίες για την απομάκρυνσή μου», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ερνάντεθ.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Με... σταμάτησαν και, από αυτήν τη στιγμή, βρίσκομαι σε αναζήτηση ομάδας και γνωρίζετε ποιες είναι οι δυσκολίες, όταν είσαι νέος προπονητής σε μία ομάδα. Για αυτό και με έχει ενοχλήσει η αργοπορία που επέδειξε η ομοσπονδία στο να μου ανακοινώσει κάτι, που συζητιόταν εδώ και αρκετό διάστημα».

Ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει μάθει τους λόγους της απόλυσής του και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να στηρίξουν την πρωταθλήτρια κόσμου. «Χρειάζομαι απόλυτη ηρεμία για τη συνέχεια. Ζητώ από όλους σας να βοηθήσετε την εθνική, γιατί σας χρειάζεται».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε πως: «Είμαι πάντα στη διάθεση και στις υπηρεσίες της ομοσπονδίας, για οποιοδήποτε συμβουλή χρειαστούν. Πιο σημαντική είναι η εθνική ομάδα. Όσο για μένα, θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ την επαγγελματική αξιοπρέπειά μου».

Για τις σχέσεις του με τον Χοσέ Λουίς Σάεθ τον τελευταίο καιρό, τόνισε πως: «Αισθάνομαι πολύ λυπημένος. Ήθελα να κάνω τη δουλειά μου στην εθνική, με τον τρόπο που θα μπορούσε αυτή να γίνει, σε συνεργασία με την ομοσπονδία, να προστατέψω την ομάδα από τις επιθέσεις που δεχόμουν ως ομοσπονδιακός τεχνικός, ώστε να μπορέσουν όλοι να αφοσιωθούν στη δουλειά τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το καλύτερο είναι να δείξεις επαγγελματισμό».

Συμπλήρωσε πως: «Δεν έχω μιλήσει με τους διεθνείς παίκτες για τα γεγονότα, παρά μόνο για το σε τι κατάσταση βρίσκεται ο καθένας, αν έχουν αποθεραπευτεί οι τραυματίες και για τις πιθανότητες να αγωνιστούν ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να μιλήσω με τους συνεργάτες μου, μου γιατί δε γνωρίζω τι θα συμβεί και με αυτούς. Η δική μου απόλυση μπορεί να τους επηρεάσει το ίδιο κι αυτό είναι που με ανησυχεί τώρα, περισσότερο».

Εδωσε και μια συμβουλή στην ομοσπονδία. «Η εθνική χρειάζεται ηρεμία για να λυθούν και τα προβλήματα με τους Γκαρμπαχόσα, Ναβάρο και Καλντερόν. Αυτή η ομάδα διαθέτει ταλέντο και επαγγελματισμό, είναι μία εκπληκτική ομάδα και με στενοχωρεί που δε θα είμαι σε θέση να βρίσκομαι ξανά με αυτούς τους παίκτες».

Έκανε έναν απολογισμό της όλης ιστορίας. «Από την πλευρά μου, έκανα αυτό που θεώρησα σωστό. Η σχέση που διατηρούσαμε με την ομοσπονδία είχε αλλάξει τελευταία. Μου ζητήθηκαν πράγματα που δε μου είχαν ζητηθεί πριν. Αφότου δήλωσα πως θα φύγω από την εθνική, μετά τους Ολυμπιακούς κι ακόμη αργότερα, στην ομοσπονδία άλλαξαν πολλά πράγματα, ακολούθησαν "σκληρά" σχόλια για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος χρειαζόταν ηρεμία για να εργαστεί».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube