Μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί όνειρο για τους περισσότερους αθλητές…έτσι και για τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο σούπερ σταρ της Γερμανίας, αλλά και των Ντάλας Μάβερικς παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια κοπιαστική σεζόν στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ προτίθεται να ενισχύσει την προσπάθεια της χώρας του στο Προολυμπιακό της Αθήνας.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα μεγάλο όνειρο και όλοι μας πρέπει να συγκεντρωθούμε απόλυτα στην εκπλήρωση αυτού του στόχου. Θέλω να παίξω ακόμα έξι χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Θέλω να κατακτήσω τον τίτλο στο ΝΒΑ και να δώσω το "παρών" με την εθνική στους Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν τα καταφέραμε να είμαστε στο Σύδνεϋ και στην Αθήνα γι' αυτό πρέπει να πάμε στο Πεκίνο», τάδε έφη ο Γερμανός πάουερ φόργουορντ σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε κατά την άφιξή του στην πατρίδα του.

Ο Νοβίτσκι θέλει όσο τίποτε άλλο να πάει στο Πεκίνο και είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει τη δική του προετοιμασία παρέα με τον προσωπικό γυμναστή του, Χόλγκερ Γκεσβίντνερ. Στις 21 Ιουνίου θα ενταχθεί κανονικά στην προετοιμασία της Εθνικής Γερμανίας, η οποία θα διεξαχθεί στην Μαγιόρκα.

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube